Blogpost: Marieke Leest

Blogtour 'Op het verkeerde moment' van Heleen Smit

Dankzij Vrouwenthrillers.nl en uitgeverij De Crime Companie mocht ik ‘Op het verkeerde moment’ lezen voor de blogtour van dit thrillerdebuut van Heleen Smit.

Sofie is op weg naar een verjaardagsfeestje samen met de broer van haar ex, die een verstandelijke handicap heeft, tijdens een sneeuwstorm. Ze stopt om een man te helpen die bewusteloos lijkt te liggen in de sneeuw. De man blijkt echter een ontsnapte gevangene te zijn en voor ze het weet komt Sophie in een netelige situatie terecht. 

Het verhaal gaat in een razendsnel tempo, met korte hoofdstukken, vooruit waarbij ik steeds maar verder wilde bladeren om te weten wat er zou gebeuren. Een ware pageturner met een onverwachte plottwist. Maar naast spanning weet de auteur ook andere emoties teweeg te brengen bij de lezer. Omdat het verhaal vanuit het perspectief van Sofie wordt verteld, kom je als lezer heel wat te weten over haar verleden en haar gevoelens. Toch geeft de auteur niet te snel alles prijs, waardoor je zelf ook wil weten wat er vroeger gebeurd is. Ze slaagt er ook in om ook de andere personages mooi tot leven te laten komen. Ik had als lezer zelfs wat last van het stockholmsyndroom, toen bleek dat een van de misdadigers ook wel een leuke kant had. Op die manier werd er naast het thrilleraspect ook een stuk feelgood in verwerkt. Maar beide ‘genres’ sloten mooi bij elkaar aan en het voelde niet echt onnatuurlijk, integendeel het zorgde voor een mooi kloppend plot. 

Wat een vlot geschreven en spannend thrillerdebuut met een vleugje feelgood. Ik kijk uit naar meer van deze auteur.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Blogtour 'Op het verkeerde moment' van Heleen Smit

Op het verkeerde moment - Heleen Smit Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken