Blogpost: Marieke Leest

Blogtour: "Zullen we het liefde noemen?"

Ik vind het echt heel tof dat ik mag deelnemen aan de blogtour van het nieuwe boek van Tine Bergen. Ik heb reeds enkele andere boeken van haar gelezen en die vond ik echt heel goed. Ik ontving het boek samen met een heel mooi samengesteld pakketje dat mooi past bij het boek.

Zullen we het liefde noemen is een psychologische thriller.

De overbuurman wordt doodgereden door Linus, de zoon van Esther en Stef. Linus is acht jaar en kan nog niet rijden. Dit is een ongeluk. Maar de inspecteur die de zaak onderzoekt, wil heel grondig zijn en pluist het leven van Stef en Esther tot in de puntjes uit. De overbuurman blijkt de meester te zijn waar het gezin vorig jaar mee in de clynch lag. Esther heeft een minnaar. Stef heeft zijn eigen geheimen. Was dit echt een ongeluk of is er meer aan de hand? En wat heeft de schoonbroer van Esther met dit alles te maken? Ik kan weinig meer vertellen over de inhoud uit schrik dat ik iets zou verklappen.

Tine Bergen heeft al bewezen met vissen praten niet dat ze een psychologisch spel kan spelen met haar lezers. Ook deze keer weer in dit verhaal dat volledig vanuit het standpunt van Esther verteld wordt. Ze laat enkel los wat ze los wil laten en de lezer moet het ondergaan. Het is geen thriller waarbij je op het puntje van je stoel zit en spannende achtervolgingen moet verwachten. De spanning zit hem in kleine dingen. Maar des te meer wil je steeds verder lezen. Door de korte hoofdstukken, denk je ook steeds, nog eentje dan. En plots was ik weer 30 pagina's verder. Het boek had me in zijn greep.

Ik kan echt moeilijk omschrijven waarmee je dit boek kan kan vergelijken. Tine heeft een eigen stijl, die ik nog nergens anders ben tegengekomen. Maar dit is sowieso één van mijn favorieten van 2020.

Ik heb ondertussen mijn verzameling boeken van Tine Bergen uitgebreid want naast 'Vissen praten niet' en de 'Het College"-trilogie, hebbik nu ook het boek 'Merg' aangeschaft. Benieuwd!


Lees verder op mijn site

Reacties op: Blogtour: "Zullen we het liefde noemen?"

Zullen we het liefde noemen? - Tine Bergen Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken