Blogpost: Conny Schelvis

Blogtournee "Mijn vader was een nsb'er" geschreven door Elmer den Braber

Van 7 t/m 17 december houden 10 bloggers een blogtournee  rondom het boek “mijn vader was een nsb’er” geschreven door Elmer den Braber.

Het verhaal :

Tijdens de laatste dagen  rond de bevrijding van Nederland in 1945 is NSB’er Hendrik Aaldering omgekomen. Hoewel in de jaren erna het gemis van een vader een belangrijke rol speelt bij de Familie Aaldering, trekt met name het NSB verleden van Hendrik een zware wissel op de levens van de kinderen en kleinkinderen. Zelfs nu nog ijlt die zwarte bladzijde flink na, ook al wordt er nooit over gesproken.Zijn dochter Elsa was 17 toen Hitler’s Derde Rijk viel en denkt tijdens de nadagen van haar leven vaak terug aan die tijd en aan de speciale band die ze had met haar vader. Door de diepgewortelde schaamte en de taboes rond dit thema, was ook  haar man Willem, een gereserveerd man en inmiddels al bijna 7 jaar overleden, een groot voorstander van het doodzwijgen en de tijd zijn werk te laten doen.

Nu, vele jaren later, als alle wonden geheeld lijken te zijn, wil Elsa ondanks tegenstand vanuit haar familie haar verhaal doen: haar geweten tergt haar.

“Mijn vader was een NSB’er” vertelt het meeslepende verhaal over de rol van de vader, hartverscheurende keuzes en diepe geheimen van een alledaags Nederlands meisje. Daarnaast geeft het verhaal een stem aan minder voor de hand liggende slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en hun immer kwellende schuldgevoel.

Blogtournee? , hoor ik  jullie denken, wat is dat nu weer?”

Een blogtournee  wil zeggen dat een aantal boekenbloggers in een bepaalde periode bloggen/ recensie plaatsen over hetzelfde boek. Elke dag in bovengenoemde periode zal een van ons dit dus plaatsen.

De  deelnemende boekenbloggers zijn:

Sandra – Sandra schrijft en leest Tessa – Tessa Heitmeijer Conny – Connies boekkies Mieke – Graag gelezen Jenny – Jenny’s bookcase Monique – Wie schrijft blijft Wendy – Passie voor boeken Linda – Linda Linea Recta West Mus – Hou van boeken Annelies – Boekboetiek Christine – Christina’s boekenhoekje

Lees verder op mijn site

Reacties op: Blogtournee "Mijn vader was een nsb'er" geschreven door Elmer den Braber

Gesponsorde boeken