Blogpost: sven

boek 13/2018

22-05-2018 door sven 5 reacties
Het dertiende boek voor dit jaar. Is dit dan een ongeluksboek?
Het boek had de title De schuld van Rosenboom van Guido Eekhaut

Eekhaut is een vlaamse auteur die zijn boeken uitgeeft in zowel Belgie als Nederland, Schrijft meestal misdaadromans en speculatieve fictie. Hij heeft ook de boeken geschreven bij het vrt programma Wolven Heeft tot nu toe een kleine 40tal boeken geschreven en in 2009 de Hercule Poirot prijs gewonnen voor zijn boek Absint.
Alsook schrijft hij boeken onder het pseudoniem Nellie Mandel zoals bijvoorbeeld de Canada trilogie.
Het boek verhaalt thema's zoals mensenhandel en ilegaal storten van radioactief afval.
Thema's die jammer genoeg nog altijd in het echte leven ook gebeuren. Ze komen niet alledag in het journaal ,maar ze gebeuren in de donkere hoeken van de samenleving.

De schrijfstijl van het boek toont ook aan dat de actie niet altijd van de pagina's moet druipen om spannend te zijn. Zat toch heel de tijd mee te denken hoe het verhaal verder ging verlopen.
Je leert de personages goed kennen en krijgt dan ook wat sympathie voor bepaalde personages

Jammer dat het einde een beetje afgehaspelt lijkt. Alsof hij er opeens vanaf wou zijn. Het einde kon zoveel meer zijn dan dit en heeft helaas een ster gekost bij mijn recensie.
Heb wel genoten van dit boek ondanks het flauwe einde.
Dit boek stond eigenlijk al lang genoeg in de kast. Door mijn koopstop krijgen boeken die al een hele tijd in mijn kast staan eindelijk de kans om gelezen te worden. Op naar het volgende boek.


Nog mensen die hun koopstop nog volhouden of juist niet? Hebben jullie ook een hekel aan boeken waarvan het einde onaf lijkt.

Reacties op: boek 13/2018

Gesponsorde boeken