José Van Winden Auteur

Blogpost: José Van Winden

Boek nummer twee komt eraan

Het vervolg op Weekendje Weg vordert gestaag. Het boek staat zelfs al aangekondigd in de nieuwe brochure van uitgeverij Godijn Publishing! Dat schept toch wel verwachtingen en een verplichting. Ik heb me voorgenomen om het manuscript in december in concept af te ronden. Daarna gaat het naar een proeflezer. Die mag me gaan vertellen of het een waardige opvolger is van mijn debuutroman. En misschien is het omdat ik bang ben voor dat oordeel, misschien is het ook mijn voorliefde voor procrastinatie, maar ik heb alweer een ander verhaal gevonden om me af te leiden van mijn plannen. 
Netflix is namelijk een scriptschrijfcompetitie gestart. En aangezien mijn schrijverschap eigenlijk startte door een opleiding in scenarioschrijven, kon niet niet anders dan de handschoen oppakken. 
En dus verdeel ik mijn tijd en mijn aandacht weer tussen twee schrijfprojecten. Het fijne is, dat ze zich in verschillende schrijfstadia bevinden. Het ene is al bijna af, het andere is echt nog in de beginfase. En die fase is leuk! Ik mag namelijk vooral verzinnen. Ik verzin karakaters, hun achtergrond, hun wereld, hun uitdagingen, hun wensen, hun angsten, hun liefdes. En dat is nog zo heerlijk vrij! Ik voel me echt een schepper, al hou ik er al direct een schrijfboek bij om ervoor te zorgen dat ik de beste voorwaarden schep voor een heerlijke romantische komedie. 
En ondertussen tuur ik naar buiten, luister ik naar de vogels in de tuin en ben ik door lees/schrijfbril en oortjes toch volkomen afgesloten van de buitenwereld. 
Ik creëer weer! Wordt vervolgd!

Reacties op: Boek nummer twee komt eraan

Gesponsorde boeken