Blogpost: judithblogtsolo

Boeken gelezen in juli

Het is alweer augustus en dat betekent dat ik jullie weer mag lastigvallen met de boeken, die ik deze maand heb gelezen. Hoewel ik een lijstje had gemaakt van ‘to read in juli 2015′ kwam ik er net achter dat ik geen van deze boeken heb gelezen. Leuker voor jullie om weer nieuwe te leren kennen.

Niet te filmen – Barbara Kuipers
De jonge journaliste Sophie heeft grootse plannen: ze wil een topverslaggever worden. Om ervaring op te doen solliciteert ze bij een reality-tv-programma. Misschien niet heel hoogstaand, maar je mag tenminste naar exotische locaties reizen. Het eerste programma dat Sophie zal maken is Love Island, een spel waarbij stellen gesplitst worden om op twee afzonderlijke eilanden de verleiding van speciaal geselecteerde, zwoele vrijgezellen te weerstaan. Al snel wordt duidelijk dat reality-tv maken een vak apart is, en Sophie blijkt een snelle leerling Hoe laat je een kandidaat precies dat zeggen wat je wilt horen? Hoe speel je de verschillende persoonlijkheden optimaal tegen elkaar uit? Hoe maak je de werkelijkheid net even mooier dan hij is?

Als beginnend journalist vind ik dit soort boeken erg leuk om te lezen. Welke kanten kun je op met deze opleiding en waar begin je? Het hoofdpersonage maakt uren in de reality-programma’s en hoewel ik na het lezen van dit boek mijn twijfels heb over hoe ‘reality’ ‘realitytv’ is, vind ik het toch erg interessant. Ik weet niet of ik wel deze kant van de journalistiek op wil en gelukkig heb ik nog wel even om me daar verder in te verdiepen. Daarnaast vond ik dit boek erg leuk om te lezen, omdat ik veel van deze programma’s wel eens heb gezien zoals Dames in de Dop (in het boek Dames in Wording) of erover heb gehoord, zoals dat Mascha het in een vlog laatst over Temptation Islands (wat dus Love Island wordt genoemd) had: heel toevallig, want ik had toen net dit boek uitgelezen en wist dus hoe ‘echt’ dit programma is.

De Prinses – Kiera Cass
Twintig jaar geleden deed America Singer mee aan de Selectie en wist ze prins Maxons hart te veroveren. Nu is het de beurt aan prinses Eadlyn om haar eigen Selectie te houden. Eadlyn verwacht niet dat het voor haar even sprookjesachtig zal zijn als het liefdesverhaal van haar ouders. Maar als de strijd om haar hart losbarst, zou ze er wel eens achter kunnen komen dat haar eigen geluk niet zo ver weg is als ze altijd dacht.Nadat ik de hele Selectie reeks zo snel mogelijk heb uitgelezen, kreeg ik te horen dat er nog een deel 4 was. Helaas deed ik over dit deel wel iets langer dan over de overige delen, omdat het op een manier toch niet bleef hangen. Het perspectief is vergeleken met de andere drie boeken veranderd van America naar haar dochter Eadlyn. Helaas moest ik er vooral daarom een beetje inkomen, maar toen dat eenmaal gebeurt was (rond de helft van het boek) duurde het niet lang of ook dit boek kwam ten einde. Leuk weetje: ik las dit boek uit in de OHMYBOOKATHON van ohmybook.nl

Lees verder op mijn site

Reacties op: Boeken gelezen in juli

Gesponsorde boeken