Blogpost: sven

Boeken over de eerste wereldoorlog

16-10-2018 door sven 11 reacties
Ik was blij dat ik het boek van James Riordan 'Even zwegen de wapens'gevonden had. Ik lees zeer graag boeken die zich afspelen in of rond oorlogsgebied.
Ik was blij met dit boek aangezien dit een boek was over wereldoorlog 1. Het grootste deel van de boeken die je vind gaan over fictieve oorlogen of over WO 2.

Het boek verteld over twee jonge vrienden die eigenlijk te jong zijn om reeds naar de oorlog te vertrekken. Leeftijd word niet gecontroleerd en zo mogen ze in al hun jeugdigheid toch vertrekken.
Al vlug word duidelijk dat aan de oorlog niets heldhaftig is en deze enkel maar dood en verderf zaait aan beide kanten van het slachtveld.

Er word vele gebeurtenissen verteld over beide vrienden maar er word nergens echt diep op in gegaan. Dat vond ik wel jammer.
Had zeer graag meer geleerd over hoe het leven er aan toe gaat in de loopgraven van de eerste wereldoorlog.

Het boek is zeer oppervlakkig geschreven waardoor het dus wel zeer vlot leest. Jammer genoeg krijg je door die oppervlakkigheid ook geen band met de personages en hun familie.

Wie een vlot boek wil lezen over WO1 zonder meer kan ik dit boek misschien wel aanraden. Lezers die graag meer info willen over het leven in de loopgraven raad ik aan dit boek links te laten liggen.

Zijn er hebbanisten die andere boeken kennen die zich afspelen in WO 1 waar ik me misschien meer zou kunnen in vinden?

Reacties op: Boeken over de eerste wereldoorlog

Gesponsorde boeken