Evelien Walravens Hebban Recensent

Blogpost: Evelien Walravens

Boekhandel Stevens geeft eigen kerstverhaal cadeau

Gisteren ging ik nog snel even langs Boekhandel Stevens in Hoofddorp voor ik naar het kerstfeest van het Cultuurgebouw, waar de bibliotheek Haarlemmermeer deel van uit maakt, ging. Ik kom er vaak, ik durf het eigenlijk wel mijn favoriete boekhandel te noemen. En nu helemaal! Want de mensen van deze boekwinkel in het centrum van Hoofddorp houden van hun klanten. En daarom krijgt iedereen die er in deze kerstperiode winkelt een leuk boekje cadeau.
Het is een bijzonder boekje, bijna helemaal internetloos en vooral lokaal gemaakt. Want 'koop lokaal' is absoluut een leus die je aan Boekhandel Stevens kunt ophangen.

Lex Passchier


Hoofddorper en klant Lex Passchier deed de boekhandel een voorstel: of ze geen zin hadden in een eigen kerstgeschenk. Daar hadden de eigenaren Lisa en Erik wel oren én ogen naar. En zo geschiedde...Lex schreef het verhaal, De schim van Stevensdrukkerij Groen, ook uit Hoofddorp, maakte er een boekje van en de medewerkers van de boekhandel hoeven ze alleen nog maar uit te delen in hun winkel. Lex is overigens niet zomaar een Hoofddorper en een klant van deze gezellige winkel. Hij werkte als script editor en scenarioschrijver mee aan tv series zoals Baantjer, Grijpstra & de Gier, Gooische vrouwen en Moordvrouw. Verder is hij de bedenker en scenarioschrijver van De 12 van Oldenheim en het vervolg De 12 van Schouwendam. Ook produceerde hij tien jaar lang zijn eigen theaterproducties met Het Thriller Theater.

Het boekje


Het boekje van 45 pagina's lang is een heus kerstverhaal geworden. Stewardess en thrillerliefhebber Melanie, die vlakbij Boekhandel Stevens woont, ziet vreemde dingen in de winkel als zij 's avonds langsloopt. Eerst denkt ze dat haar verbeelding met haar op de loop gaat maar als ze verder op onderzoek uitgaat komt ze achter de waarheid. En die is realistischer dan we zouden vermoeden.
Lex Passchier heeft er een levensecht verhaal van gemaakt. Bekende plekken in Hoofddorp komen voorbij, zo ook het Cultuurgebouw, en hij weet er ook nog even de nodige reclame voor verschillende thrillers in te stoppen. Met elementen uit detectives, thrillers en zelfs feelgood is het een boekje voor iedereen geworden. Als je Hoofddorp en de boekhandel kent is het extra leuk, ik heb het met veel herkenning en geglimlach gelezen.


53d8e9bc98faacde2aaa65138439bdbd.jpg
Lisa en Erik van Boekhandel Stevens met hun kerstgeschenk. Foto @Boekhandel Stevens


Klein puntje van kritiek

Ik kijk een gegeven paard niet graag in de bek maar ik wil toch wel even een heel klein puntje van kritiek geven. Op pagina zes komen we erachter dat Melanie niet zo van bibliotheekboeken houdt: 'Bibliotheekboeken vond ze ranzig; in haar werk moest ze zich een lichte smetvrees al met grote regelmaat overwinnen, in haar vrije tijd ging dat haar te ver.' Zullen we dit schrappen als er eventueel een herdruk komt? ;-)

Bedankt voor dit leuke kerstcadeautje Boekhandel Stevens! Dat jullie nog maar heel lang mogen doorgaan met die fantastische winkel.

Wil je ook een exemplaar van dit boekje? Ga dan snel naar Boekhandel Stevens, ze hebben er nog best veel maar...op=op!


Reacties op: Boekhandel Stevens geeft eigen kerstverhaal cadeau

Gesponsorde boeken