Kelly van der Laan Auteur

Blogpost: Kelly van der Laan

Boekpresentatie 2.0!

Boekpresentaties worden vaak in boekhandels of kleine zalen gehouden. Een erg leuk en gezellig evenement, waar vaak veel familie, vrienden, (vage) kennissen of buurtbewoners aan het eind weer tevreden naar huis gaan met een nieuw boek. Ook wij hebben in het verleden voor dit pad gekozen.Maar dit keer pakken we het heel anders aan!

Wij presenteren u: Boekpresentatie 2.0!

Op zondag 3 mei 2015 organiseren wij een dag vol vermaak en vertier, voor een ieder die van verhalen houdt. Niet alleen worden er die dag boekpresentaties gehouden van maar liefst vier boeken, ook zullen er workshops plaatsvinden, in het donker verhalen worden verteld, een moordspel (levend Cluedo) worden gespeeld, en nog veel meer.

Welke boeken worden die dag officieel gepresenteerd?
Gebroken geheugen van J.Sharpe (www.jsharpebooks.com)
Drakenzieler 2, Sluimergeest van Cocky van Dijk (Facebook pagina)
De slang in het paradijs van Latoya Moirae (www.latoyameuris.nl)
Bloed en scherven van Kelly van der Laan (www.kellyvanderlaan.nl)Locatie:

De Erasmus (beter bekend als De Logeerboot) is een uit 1923 stammende veerboot de W.F.van der Wijck van het veer Enkhuizen- Stavoren, later omgebouwd tot de Erasmus, wat toen het vlaggenschip was van Spido in Rotterdam. De Erasmus is in 1973 uit de vaart genomen en naar Dordrecht gehaald om dienst te doen als schippersinternaat voor moeilijk opvoedbare kinderen.
De indeling is nog steeds zoals hij toen was, de eigenaren hebben alleen het een en ander echter wat luxer en gezelliger gemaakt. De stapelbedden van vroeger hebben plaats gemaakt voor boxspring matrassen van nu. Momenteel is het o.a een bed and breakfast (zie op www.jsharpebooks.com hoe je een verblijf voor 2 personen kunt winnen!)

De Erasmus ligt op een van de mooiste en handigste plekjes van Dordrecht, net buiten het centrum van de stad in het Wantij, en vormt een prachtige uitvals basis om Dordrecht en de omgeving te bezoeken.

Programma:

—– Middagprogramma——
15:00: Ontvangst. Hier wordt iedereen die zich voor dit onderdeel heeft aangemeld van harte welkom geheten op het schip De Erasmus. (Parkeren kan gewoon, gratis, in de wijk.)
15:30 Boekpresentaties
Alle vier de auteurs komen uitgebreid aan bod en vertellen over hun boek. Uiteraard kan er hier tevens met ze gepraat worden, vragen worden gesteld, etc
16:30 Workshop.
We gaan tijdens deze workshop juist de onderdelen behandelen die nog vaak “fout” worden gedaan. Dingen die redacteuren en uitgeverijen vaak tegen komen. Namelijk: Show don’t tell, gevoelens in een verhaal en dialoog. Door middel van veel oefeningen, voorbeelden van o.a het toneel zal er duidelijkheid geboden worden over hoe je deze onderwerpen het beste kunt tackelen in je eigen verhalen.

——— Avondprogramma ————
18:30: EtenOnder begeleiding van een vrolijk muziekje relaxen we heerlijk op de achterzijde van het schip, nuttigen we lekkere dingen en praten we over gein en ongein.
19:30 Levend Cluedo (moordspel):
Er is een moord gepleegd op de boot. Het is aan de aanwezigen om er, middels een spel/speurtocht op en rondom de boot, achter te komen wie de dader is. De winnaar wint een boekenpakket, bestaande uit twee spannende Zilverspoor boeken (andere titels dan deze dag gepresenteerd worden).
20:30: Spannende verhalen vertellen
Met een select clubje (max 10) stappen we op een comfortabel bootje en varen we richting De Biesbosch (neem voor de zekerheid wel een warm vest of een jas mee) Tijdens het ritje kunnen we genieten van het prachtige beeld dat de ondergaande zon ons biedt.
Aan de rand van De Biesbosch meren we in het donker aan. We dimmen de lichten en vertellen ouderwets, met een zaklamp, spookverhalen. Deze verhalen kunnen afkomstig zijn van ons, maar als er schrijvers of vertellers meevaren die mee willen doen, is dat zeker mogelijk. Hoe meer, hoe beter.
Voor dit onderdeel is beperkt plek. Wees er dus snel bij en schrijf je in. Bij een te groot animo (of slechte weersomstandigheden) kan er gekozen worden dit onderdeel op het schip zelf te doen, of minder ver te varen.
22:00 Verwachte eindtijd.

*** Uiteraard is het aan jou aan welke onderdelen je wel of niet mee doet. Je kunt dus eerder instromen of weggaan. ***

Tijden zijn onder voorbehoud. We houden rekening met uitloop. Als er niet genoeg inschrijvingen zijn voor een van de onderdelen, kan er besloten worden deze te laten vervallen. Dit laten we ruim van te voren weten. Onderdelen zijn tevens onderhevig aan de weersomstandigheden en kunnen, ook qua precieze locatie, iets aangepast worden.

Boek pitchen:
Op deze dag is het ook mogelijk om je boek te pitchen. Er zijn verschillende mensen van uitgeverij Zilverspoor en Zilverbron aanwezig. Dus schroom niet om een samenvatting en een eerste hoofdstuk mee te nemen en kom gerust een praatje met ze maken. Waarschijnlijk zal dit vlak na de workshop plaatsvinden, maar dat heeft een beetje te maken met het animo hiervoor. Uiteraard kan het ook later op de avond, mocht je willen blijven.

Kosten:
Kosten middagprogramma:
Bij aanschaf van minimaal 1 boek kun je deelnemen aan het middagprogramma. Je mag uiteraard zelf beslissen welk van de vier boeken het gaat worden, of dat je er meer wilt aanschaffen. Dit is immers je kans om gesigneerde exemplaren te krijgen! Bij aanschaf krijg je tevens 2 consumpties die ingewisseld kunnen worden voor non-alcoholische dranken.
Kosten avondprogramma:
Wil je (ook) aanwezig zijn tijdens het avondprogramma, ook dan geldt dat dit kan bij de aanschaf van minimaal 1 boek naar keuze. Bij aanschaf krijg je tevens 2 consumpties die ingewisseld kunnen worden voor non-alcoholische dranken.Voor de duidelijkheid: Wil je enkel meedoen met of het middag, of het avondprogramma, dan kun je 1 boek aanschaffen. Wil je bij beiden aanwezig zijn, dan koop je dus 2 boeken. Uiteraard kun je meer consumpties aanschaffen (€0,50), ook voor de alcoholische dranken (€1.00).
Pinnen is mogelijk.

Wil je op deze dag aanwezig zijn? Leuk! Je kunt een mail sturen naar Joris (J.Sharpe) op bakker_joris@hotmail.com en je inschrijven voor het middag en/of avondprogramma. Ga tevens naar de evenementenpagina op Facebook en vermeld dat je komt. (Let op, de mail is noodzakelijk voor de definitieve aanmelding. Hier zullen wij de loop van de dag op baseren.) Laat ons dan tevens weten of je aan een bepaald onderdeel niet mee wilt doen en welke wel. Bij te weinig animo moeten kunnen wij namelijk besluiten dat onderdeel te schrappen of te veranderen in iets anders.
Het schip is groot, maar toch is er beperkt plek, zeker voor bepaalde onderdelen. Wacht dus niet te lang met inschrijven!
Naast dit alles zal dit een samenkomen van auteurs, lezers, liefhebbers van verhalen zijn.

We hopen jullie allemaal daar te zien. :D

Lees verder op mijn site

Reacties op: Boekpresentatie 2.0!

Gesponsorde boeken