ChantalH Hebban Team

Blogpost: ChantalH

Boekpresentatie met wijnproeverij van The little vineyard in Provence van Ruth Kelly

13-08-2019 door ChantalH 4 reacties
Afgelopen donderdag, 8 augustus 2019, ben ik naar de boekpresentatie van The little vineyard in Provence van Ruth Kelly geweest bij The American Book Centre in Amsterdam. Ik had dit event gespot op hun facebooksite. Het leek me een heel interessante boekpresentatie. Het boek leek me ook leuk. Via Debbie van Hebban kreeg ik de gelegenheid het boek voor de presentatie te ontvangen en te lezen, met dank aan ABC.

Een week voor de presentatie ontving ik het boek van ABC. Ik ben er toen meteen in begonnen. Ik wilde heel graag het boek uit hebben voor de presentatie en dat is gelukt. Het verhaal gaat over Ava die in een huwelijkscrisis zit. Haar man heeft al hun geld verspeeld met een deal die mis is gegaan en hij is er vandoor en laat haar met de rotzooi achter. Hun huis moet worden verkocht en ze woont zolang bij haar vriendin. Dan krijgt ze te horen dat haar opa, die ze in geen 30 jaar heeft gezien, is gestorven en dat zij zijn wijngaard heeft georven. Haar vriendin haalt haar over om naar Frankrijk te gaan en een nieuwe start te maken. Dit vind Ava heel erg moeilijk. Ze wil haar man en dochter eigenlijk niet achter laten. Als ze op de wijngaard aankomt blijkt deze ook nog eens heel erg verwaarloost te zijn. Wat moet ze nu toch doen: verkopen of opknappen? Het verhaal heeft alles in zich: liefde, verraad, jaloezie, haat, hoop, spanning en avontuur in een prachtige omgeving. Ik heb genoten van het verhaal.

Impressie van de boekpresentatie
3216ce7cfd15044285b2bb71b402910c.jpg
De boekpresentatie zou om 18.00 uur beginnen en ik was ruim op tijd binnen. Er stroomden allemaal vrienden en familieleden binnen die bij deze presentatie van haar debuut aanwezig wilden zijn. Ruth Kelly is half Engels half Nederlands. Het was dus een gemelleerd gezelschap. Er werd al meteen een rosé geschonken van de wijngaard die model heeft gestaan voor de wijngaard in het boek. Dus onder het genot van een drankje werd Ruth geintervieuwd door Kate. Ruth is een gostwriter en journalist. Ze vond het heerlijk om nu eens zelf te schrijven en gewoon dingen te kunnen verzinnen. Dit was heel bevrijdend. Normaal schrijft ze het verhaal van anderen. Ze is voor dit boek twee weken op Chateau Peyrassol geweest om het wijnmaakproces te leren. Dit was een schitterende ervaring. Ze vind het heel belangrijk om echte personages neer te zetten in het boek. Ieder personage heeft zijn eigen levensverhaal. Dit staat niet allemaal beschreven in het boek, maar dit is het uitgangspunt van waaruit ze geschreven heeft. Het is ook echt te merken dat dit niet haar eerste boek is. Ze heeft de verhaallijn goed uitgewerkt en ze wilde dat het verhaal diepgang had. Dit is heel erg goed gelukt.

8c8224bb9bf8406c653683f46ae37721.jpgNa het interview was het tijd om de boeken te signeren en onder het genot van nog meer rosé te praten over het boek. Het was een heel geslaagde boekpresentatie en ik heb genoten van het boek. Mijn recensie over het boek kun je hier lezen.

Groetjes,

Chantal

Reacties op: Boekpresentatie met wijnproeverij van The little vineyard in Provence van Ruth Kelly

The little vineyard in Provence - Ruth Kelly Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken