Blogpost: Ellen IJzerman (prowisorio)

Boekraadsel #1?

Bij het doornemen en overkopiëren van mijn blogs van het nu al per 1 maart overleden verklaarde Dizzie.nl kwam ik deze blog tegen: Boekraadsel 777. Het was het laatste boekraadsel dat ik mocht maken en Andriez, een andere 'overloper', raadde het te raden boek. Er waren maar twee hints nodig. Een ander boekraadsel dat ik tegenkwam had wat meer hints nodig om tot een oplossing te komen. De eerste hint was:

2c2a6778bc5208311602cf919768b299.jpg
Gezocht werd (wordt) de naam van de overbekende persoon waarvan o.a. bovenstaande bekend is én de naam van degene die hem/haar onsterfelijk heeft gemaakt. En nee, zoeken op Dizzie.nl heeft geen zin. Ik heb de blog inmiddels verwijderd. 

Boekraadsels waren lange tijd een fenomeen op Dizzie. Ze waren er in allerlei vormen, van anagrammen tot fragmenten van kaften, van eerste zinnen via cryptogrammen en kruiswoordraadsels tot galgje aan toe. Er zijn er ruim meer dan 1000 geraden, want deze serie, waarvan 777 dus mijn laatste raadsel was, werd voorafgegaan door talloze anderen. Degene die het raadsel oploste, moest vervolgens zelf een raadsel maken. Soms stokte het even, maar dan startte een tijd later altijd wel weer iemand weer een nieuwe serie. De 'vernieuwde' opzet van Dizzie in 2014 maakte het echter onmogelijk om er nog mee door te gaan. Je moet namelijk kunnen reageren op een blog om een antwoord achter te laten en het is ook handig als je op de hoogte gesteld wordt dát er een reactie is gegeven op je blog. Maar de nieuwe opzet van Dizzie (eind 2014) maakte het reageren op blogs en op elkaars reacties (krabbels) zo onhandig dat het fenomeen boekraadsel nooit meer is teruggekomen. 

Voorlopig heb ik nu nog 913 (het waren er 1111) Dizzieblogs door te nemen om ze eventueel te bewaren. Vóór 1 maart aanstaande. Ik prijs me gelukkig dat ik bij mijn eerste afscheid van Dizzie, voorjaar 2013, al mijn boekrecensies inclusief de door mij geschreven Dizzierecensies gekopieerd en bewaard heb. Dát hoef ik gelukkig niet meer te doen.... *veegt zweet van voorhoofd*

NB. De knop hieronder brengt je tot 1 maart 2016 naar mijn profiel op Dizzie.nl. Daarna krijg je vast te zien en te horen dat de pagina (site) niet meer bestaat...


Lees verder op mijn site

Reacties op: Boekraadsel #1?

Gesponsorde boeken