Yvonne Franssen Auteur

Blogpost: Yvonne Franssen

Boektrailer!

Vorig jaar maakten we voor het eerst samen een boektrailer, cameravrouw Monique en ik. Om mijn thriller Schaduwen optimaal te promoten en omdat het ons simpelweg heel erg leuk leek om te doen. En leuk was het!  

We schreven samen een script, zochten naar geschikte filmlocaties, vonden enthousiaste acteurs, en op een bitterkoude dag in februari was het zover: filmopnamen! We hebben enorm veel plezier gehad die dag en vreselijk gelachen met zijn allen, maar óók fantastische opnames gemaakt.  

En toen begon het monteren. Welke beelden? Welke muziek? Met of zonder tekst erin? Moest ie niet toch wat korter? Of juist langer? En die muziek, was die niet wat saai? Wekenlang hebben we (en met ‘we’ bedoel ik Monique) zitten sleutelen, en uiteindelijk hadden we een trailer waar we tevreden over waren. Althans, bíjna tevreden. Want als we nou eens… zou dan niet…?  

Dus op een regenachtige avond gingen Monique en ik opnieuw samen op pad om alsnog die ene sublieme shot te filmen. Monteren, muziek… perfect! Klaar! We hadden een boektrailer! Eentje waar ik nu nog steeds trots op ben.  

Volkomen logisch dus dat ik opnieuw met Monique contact opnam toen de voltooiing van Kamer 305, mijn nieuwe thriller, naderde. We maakten een afspraak en een plan. We zochten en vonden acteurs, Monique maakte een eerste opzetje voor de trailer en we planden een filmdag. 

Op een topgeheime locatie kwamen we bij elkaar. Het klikte meteen en na een drankje en een korte ‘werkbespreking’ gingen we aan de slag. En opnieuw werd het een dag die ik niet snel zal vergeten. Zo veel enthousiasme en plezier én inzet en professionaliteit van mensen die ik daarvoor niet eens kende. Die ook mij niet eerder hadden ontmoet, maar evengoed oneindig gul waren met hun tijd en inzet.  

Het was een topdag met een waar dreamteam! Met als resultaat een superspannende trailer die ik dolgraag aan de hele wereld wil laten zien. Dus klik gauw op de link of hieronder op ‘Lees verder op mijn site’ en geniet!


521ef06f36d092a75a979cd31dec1abe.jpg


Lees verder op mijn site

Reacties op: Boektrailer!

Gesponsorde boeken