Blogpost: Sofie

Bookhaul van april

Koningsdag; één van de beste dagen om voor weinig geld veel boeken in te slaan. De Touching Juliette serie heb ik in een eerdere blog benoemd. Die zat in mijn eerste box van Celebrate Books. Daarom beschrijf ik alleen de andere vijf boeken. 

Te beginnen met Achtste groepers huilen niet.
Dit is een kinderboek, maar betekent veel voor mij, omdat het me als kind heeft gestimuleerd om het boek te lezen dat mijn ouder hebben geschreven. Daarover volgt snel een andere blog. Het boek gaat over Akkie van Vliet, en ze zit in groep 8. Ze wordt ziek en kan daardoor niet meedoen met het voetbaltoernooi. Uiteindelijk kan ze ook niet naar het voetbalveld komen, dus iemand uit haar klas regelt dat ze het kunnen doen op een plek die vanuit het ziekenhuis te zien is. 

Spijt!
Dit boek is ook best bekend; YA, en geschreven door Carry Slee, die erg populair is. 
Jochem wordt gepest en wordt geholpen door twee klasgenoten, met wie hij bevriend raakt. Maar de rest van de klas blijft hem pesten en zijn mentor heeft niks in de gaten. 
Uiteindelijk is Jochem vermist. Ze gaan naar hem op zoek en zien zijn rugzak drijven in het midden van een meer. 

Dag van de Samenzwering
Een thriller van Allan Folsom, over een architect genaamd Nicholas Marten. Nicholas wordt bij het sterfbed van een vriendin geroepen. Zij weet hem nog net iets te vertellen, waardoor Nicholas kan achterhalen wat er is gebeurd met haar man en dochter. Zij denkt dat ze vergiftigd zijn. Nicholas krijgt hulp van de president van de VS; John Henry Harris. Harris ontdekt een broederschap dat in het Witte Huis een prijs heeft gezet op het hoofd van de Duitse bondskanselier. Hierdoor verkeert Harris ook in levensgevaar. Samen proberen ze de machtigste organisatie ter wereld te ontmantelen. 

Dag van Ontmaskering
Ook een thriller van Allen Folsom. Nu over Striker; een bedrijf dat gespecialiseerd is in oliemanagement. Striker doet een ontdekking tijdens een routineonderzoek, naar de ligging van een oliereserve aan de kust van Guinea. Een seismogram toont aan dat eronder een veld ligt met meer olie dan heel Saoudi-Arabië. 
Striker vindt dat het de eigenaar is van het olieveld. Dit door een getekende overeenkomst, waardoor het heel Equatoriaal Guinea bezit. Het Juvenalis Dilemma, Dan Brown.
Security Agency is een geheime miljardenoperatie, die de missie heeft om vijandelijke codes te breken, tot elke prijs. Als de krachtige NSA-computer op hol slaat door een code die onbreekbaar is, roepen ze de extreem wiskudige Susan Fletcher op. Zij komt erachter dat NSA gechanteerd wordt met een ingenieuze code,die ervoor zorgt dat er een ramp dreigt als terroristenen criminele netwerken hem in handen krijgen. 

Tot zover mijn haul. Volgende week komt er geen blog, omdat ik dan op vakantie ben, zonder laptop en internet. Op mijn telefoon kan ik niet bloggen, dus ik heb alleen de app. Ik neem de boeken van de serie Het Erfgoed mee, over Eragon. Geschreven door Christopher Paolini. Ik ben bezig in het derde deel, Brisingr, en moet hierna deel vier, Erfenis nog. Daarna begin ik in Touching Juliette, samen met een andere groep met wie ik heb besloten er 1 juni in te beginnen. Mocht ik tijd over hebben na Erfenis, dan kan ik altijd een dun boekje pakken :-). Wie slaat nog meer zijn slag op de rommelmarkt? En wat voor haul hebben jullie deze maand? Let me know in the comments. 3fbf6044dd55978796377c0c217f4006.jpg

Reacties op: Bookhaul van april