Blogpost: Lydia

[bookstats] Je eigen leesgedrag: verschillen tussen categorieën

Etiketjes plakken: op mensen mag het niet, maar op boeken gelukkig wel! Ik vind het heerlijk om boeken in categorieën te verdelen. Heerlijk, een nieuwe plank aanmaken op Goodreads en dan kijken welke boeken er allemaal op passen. Op dit moment heb ik er vier:

Books about books: als ik een boek tegenkom dat over boeken gaat, neem ik het meestal mee. Het doet me altijd goed om een boek te lezen dat over boeken gaat. Of het nou over een boekwinkel, een boekbinder, een oud manuscript of een boekenclub gaat. Er staan 39 boeken op deze plank, maar een deel daarvan staat ook nog op de TBR-pile.
Regency related: ik hou van Jane Austen en de Brontë sisters, en alles wat daaraan hangt (zie ook mijn post over Intertekstualiteit). Grapjes of verwijzingen naar boeken die je hebt gelezen komen voorbij en geven een soort extra band met het boek. Deze plank is 19 boeken dik, maar daar kunnen er nog veel meer bij!
To boast my intelligence: dit is eigenlijk mijn term voor non-fictie. Van non-fictie word je slim :) Ik wil altijd graag non-fictie lezen, maar het blijft toch altijd tweede keus. Hopelijk stimuleert deze plank me een beetje om vaker een non-fictie boek te pakken. Er staan 18 boeken op.
UK-based: als ervaren Engelandvaarder kan deze plank niet missen: ik hou van het landschap, van de cultuur en van de taal. Een boek dat zich afspeelt in de UK voelt als een soort vakantie. Dit is de zwaarst beladen plank: 43 boeken.

Er zijn natuurlijk nog veel meer planken die ik leuk zou vinden om te vullen: muziek, mooie covers, natuur, ga zo maar door!

Op deze categorieën kun je natuurlijk weer heerlijke statistiekjes loslaten: welke categorie bevat de meeste (on)gelezen boeken? Welke de dikste? Welke lees ik het snelst? (vast niet de non-fictie!) Welke categorieën overlappen?

Snel aan de slag!

Lees verder op mijn site

Reacties op: [bookstats] Je eigen leesgedrag: verschillen tussen categorieën

Gesponsorde boeken