Esther van der Ham Auteur

Blogpost: Esther van der Ham

Censuur is drukklaar!

Het blijft toch altijd een bijzonder moment. Mijn nieuwe boek, Censuur, dat op 14 april gaat verschijnen, is af. Dat was het toch al, denk je misschien. Jazeker, maar na het schrijven van de laatste letter volgen nog een aantal correctierondes. Zelf word je een soort van blind voor wat je geschreven hebt. Je leest wat er moet staan, niet wat er staat. Dat gaat met name makkelijk mis bij de kleine woordjes. Dat er HEB staat in plaats van HET en dat soort dingen. Je leest eroverheen. Ik wel. De lezers niet. 

Dus ... redactie, redactie, redactie! Wel drie of vier keer wordt het boek nagekeken en gecorrigeerd door professionele redacteuren. Als auteur en uitgever vind ik het belangrijk dat er veel aandacht wordt besteed aan de redactie van een boek. Alles om te voorkomen dat er foutjes in komen te staan. 

Er volgen nog een aantal stappen. Het boek wordt opgemaakt en naar de drukker gestuurd voor een proefdruk. Ook die wordt weer van voor tot achter uitgeplozen.

En dan ... op 14 april ... groot feest in Breda! Ben je erbij? Welkom! Toegang is gratis!f11716769dbd2ad9da417627a0f5c3a6.pngLees verder op mijn site

Reacties op: Censuur is drukklaar!

Gesponsorde boeken