ChantalH Hebban Team

Blogpost: ChantalH

Chantal was op Bookstore Day

Bookstore Day is altijd weer een dag om naar uit te kijken. Ik vind dit een prima promotie voor boeken. Ook al lees ik tegenwoordig veel op de e-reader, toch is het leuk om een speciaal boek te kopen. Als ik een papieren boek koop is dit vaak een biografie, omdat daar vaak foto’s in staan. Die zijn niet zo goed te zien in een E-book.

Ver van te voren zijn er al aankondigingen van boekhandels met hun activiteiten en in de loop van de tijd worden er steeds meer activiteiten bekend. De pret begint al met het uitzoeken wat je wilt en kunt doen. Daarnaast is het dan altijd wachten op het lijstje met de Specials. Als het er eenmaal is dan gauw een lijstje maken van de boeken die ik graag wil hebben. Dit jaar is er helaas niet zo heel erg veel bijzonders bij. Dat is wel jammer. Verschillende boeken heb ik al eerder gekocht. Er komt een paar dagen van tevoren ook een lijst met hoeveel exemplaren er bij welke boekhandel zijn. Dit is een hele lijst. Ik kijk dan altijd in welke boekhandel ik welk boek kan kopen. Ik wilde graag Gewist van Teri Terry kopen, maar dat was niet te koop in een boekwinkel in de buurt. Ik koop altijd bij verschillende boekwinkels in de buurt om verschillende boekhandels te kunnen steunen. Dat is soms wel een heel gepuzzel met de verschillende lezingen die gehouden worden. Sommige vallen samen of zijn te kort op elkaar bij verschillende boekhandels, zodat ik een keuze moet maken naar welke lezing ik ga. Er waren dit jaar niet zo veel leuke lezingen. De lezingen die ik wel leuk vond lagen te dicht bij elkaar of vielen samen met andere. Het was toch wel moeilijk kiezen. Verderop kun je lezen wat het uiteindelijk geworden is.

Ik ben eerst naar Boekhandel Jaspers in Badhoevedorp gegaan. Meteen toen ze open gingen. Hier hadden de medewerkers hun bakkunsten tentoongesteld. Ieder had een recept gemaakt uit het 3 ingrediënten bakboek van Sarah Rainey. Het zag er heel gezellig uit. Ik heb lekker kunnen proeven. Ik vond de baksels heel geslaagd. Daar heb ik de boeken Echo van Thomas Olde Heuvelt en Meneer Frans van Jaap Scholten gekocht. Van Echo hadden ze twee exemplaren en van Meneer Frans hadden ze drie exemplaren. Ik moest dus wel vroeg komen. Ik kreeg nog de tip om het boek Jongen verslindt het heelal van Trent Dalton te lezen. De boekverkoper vond dit een geweldig boek en nu zie ik het terug in Boekenpraat. Nu ben ik toch wel nieuwsgierig geworden. Misschien koop ik die binnenkort wel als E-book.

’s Middags ben ik naar Scheltema gegaan voor een lezing van Marita Mathijsen over Jacob van Lennep. Zij schreef de biografie Jacob van Lennep Een bezielde schavuit. Dit was een hele interessante lezing. Ze wist veel details te vertellen. Ik had wel het idee dat ik daardoor het boek niet meer hoefde te lezen. Ik wist niet zo heel erg veel van Jacob van Lennep. Ik ben natuurlijk zijn naam op straatnaambordjes tegengekomen en ik wist dat hij zich had ingezet voor de Amsterdamse waterleiding. Maar dan houdt het ook zo’n beetje op. Op weg naar buiten nog een gesigneerd exemplaar van Wij zijn de Bickers! van Simone van der Vlugt gekocht, hier hadden ze 5 exemplaren van. Dit lijkt me een heel interessant boek. Het was een heel geslaagde dag. Ik heb heel veel plezier gehad. Ik kan niet wachten om te kijken wat er volgend jaar gedaan wordt voor Bookstore Day 2020. Nu nog tijd maken om de gekochte boeken te lezen.

Reacties op: Chantal was op Bookstore Day

Gesponsorde boeken