astridhabraken Auteur

Blogpost: astridhabraken

Coronazomerdagboek

Ik heb je gemist de afgelopen tijd. Het was niet mijn bedoeling om geen nieuwe schrijfsels te produceren. Maar de tijd vloog voorbij en de inspiratie kwam maar niet terug. Niet echt tenminste … Je knippert een keer met je ogen en het is niet meer begin 2020, maar al augustus. Iets met een virus gooide alles in de war, misschien herken je dat gevoel wel. Omdenken, aanpassen, kijken naar wat wel kan – de woorden die de afgelopen periode samenvatten. Maar weet je? Het kost veel energie en het maakt me moe. Moe van al het nieuws, moe van alle verschillende meningen die ontstaan zijn en vooral ook moe van alle afstand. Niet even je arm om iemand heen kunnen slaan die dat nodig heeft. Geen afscheid met een omhelzen. De drie klapzoenen of zelfs maar een hand geven zijn uit den boze. De optimist zegt dan ‘gelukkig kun je wel weer mensen zien op 1.5m afstand, mag je weer op pad als je afstand bewaart en je eigen omgeving is ook fijn toch?’ Ja. En toch …

Mijn hoofd raakte steeds voller. En wat doe ik meestal als mijn hoofd vol zit? Juist ja: schrijven. Maar van creatief schrijven kwam het niet, met mijn volle hoofd. Afgelopen week was ik een week op vakantie en ineens kwam er een idee in me op. Om deze gekke zomer vast te gaan leggen. Deze zomer kun je dus meelezen in mijn coronazomerdagboek. Waarschijnlijk niet dagelijks, waarschijnlijk ook niet chronologisch. Wie weet herken je er wat in, of heb je tips of aanvullingen. Of wie weet lees je gewoon lekker mee, zoals met een vervolgverhaal. En hoe lang de zomer duurt? Joost mag het weten … Eigenlijk een beetje zoals met de gemiddelde Nederlandse zomer dus.

Ik plaats ze op mijn eigen blog, maar zo af en toe zal ik er hier ook een delen. Bijvoorbeeld als er een link is naar een boek. Zoals in mijn schrijfsel over een flasbach naar een housewarming vorig jaar.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Coronazomerdagboek

Verdwaald in Tirol - Astrid Habraken Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken