Crossing Border 2015

17-11-2015 3 reacties
Dit jaar ben ik voor het eerst naar Crossing Border geweest. Het voornemen om erheen te gaan had ik al veel langer, maar telkens kwam er iets tussen en is het er niet eerder van gekomen. Nu moest het maar eens gebeuren, ook vanwege het ijzersterke programma.

Op vrijdag 13 november hebben wij flink wat schrijvers aan het woord gezien, telkens door andere interviewers. In chronologische volgorde:
. Annelies Verbeke en Kevin Barry (dubbelinterview)
. Inge Schilperoord en Jamal Ouariachi (dubbelinterview)
. Nino Haratischwili, Karen Köhler, Sasa Stanisic (trio-interview "The Hamburg connection"
. Georgi Gospodinov
. Atticus Lish

Het was een leuke avond van goede interviews met goede schrijvers, sommige bekend en andere ken ik nog niet. Helaas eindigde de dag met een hele zwarte rand toen wij hoorden van de aanslagen in Parijs en, minder prominent, Beiroet.

Voor een (zeer) uitgebreide impressie volg de link naar het verslag op mijn website http://jkleest.nl/2015/11/14/crossing-border-13-11-2015/

Zaterdag de veertiende op herhaling. Ook deze avond beloofde spektakel. Achtereenvolgens gezien:
. Leon de Winter
. Peter Terrin en Laird Hunt (dubbelinterview)
. Marylinne Robinson
. David Vann
. Almudena Grandes

Ook van deze avond is een uitgebreid verslag te vinden op mijn website http://jkleest.nl/2015/11/15/crossing-border-14-11-2015/

Het waren twee zeer geslaagde avonden, waarin ik een aantal schrijvers beter heb leren kennen en van sommigen ben ik heel erg nieuwsgierig geworden naar hun werk.
Wel viel op dat de interviewers van heel wisselend niveau waren, juist de bekendere namen vielen wat tegen, doch er zaten ook een paar enorme meevallers bij.

Kortom: een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar!

Reacties op: Crossing Border 2015