Blogpost: Jess

Daar zit je dan

Wat is het toch heerlijk om na een dag hard werken, in je boek te kunnen kruipen en te verdwijnen in een wereld van een ander, om mijn fantasie te prikkelen en om in andere problemen te kruipen. Op de bank met een bord eten op schoot (ja heel slecht) en je boek in de hand (en uiteraard veel morsen, ik leer het ook nooit). Na het eten gouw je bord op de salon tafel, boek weer in de hand en snel verder waar je gebleven was. Want je wilt niks missen. Zeker na een zeer stressvolle dag, kan ik een boek zo ontzettend waarderen! Wat is het geweldig om even in een andere wereld te stappen, alle stress van die dag te vergeten en je helemaal te focussen op het hoofdpersonage, wat nu in mijn geval Katniss Everdeen is.

Katniss Everdeen. Het meisje dat in vuur en vlam stond. Wat schrijft Suzanne Collins heerlijk! Zij is sinds kort uitgeroepen tot één van mijn favoriete auteurs. Naast Stephen King, J.K. Rowling en Jill Mansell, mag ze hier heel trots op zijn!! Vrijwel alle boeken van deze auteurs hebben mijn leeswereld op z'n kop gezet. Drie totaal verschillende genre's en nou mag Suzanne Collins er ook bij. Weer een ander genre, wat een heerlijkheid! Al deze schrijvers wisten me van begin tot eind van bijna elk boek te roeren en (heel speciaal) mijn aandacht erbij te houden. Want mijn aandacht ergens bijhouden is niet een van mijn sterkste punten kan ik jullie vertellen. 

Hoe vaak ik wel niet een boek heb gelezen en iedere keer weer mijn aandacht verloor en naar de tv staarde, of mijn mobiel pakte. Maar de Hongerspelen en Vlammen heb ik binnen no-time uitgelezen. En nu is Spotgaai aan de beurt. Lovely. 

En daar zit ik dan, na een dag hard werken, vol stress, op weg naar huistotaal verkleumd en onder geregend. Dekentje om mij heen en uiteindelijk een pot pasta gepakt (zo ontzettend slecht, foei foei foei), omdat het oh zo heerlijk is om lekker wat te snoepen terwijl je verdwijnt in het prachtige verhaal in je hand. Vanavond komen er mensen over de vloer, dus ik heb nog even tijd om mij volledig te geven aan Katniss Everdeen, het meisje dat in vuur en vlam stond. En van die tijd, ga ik met volle teugen genieten.

Reacties op: Daar zit je dan

Gesponsorde boeken