Melissa Skaye Auteur

Blogpost: Melissa Skaye

Dag Jos. Vriend.

15-04-2015 door Melissa Skaye 10 reacties
Als je graag boeken schrijft en daardoor je gevoelens kunt uiten, is het niet verwonderlijk dat ik mijn ongeloof en het verdriet om het verlies van Jos Weijmer, uitgever van Zilverspoor en Zilverbron, partner van Roelie, papa van Ruben en Laura, aan dit blog toevertrouw. 

Jezus Jos, wat nu?

Mijn eerste reactie toen ik over je heengaan hoorde? WTF! Werkelijk, dat was het eerste. Misschien zou je erom kunnen lachen: ik zat op de wc toen ik via mijn mobiel het bericht las. Op de wc, of all places. Groot ongeloof. Het kan niet. Je bent pas 47, zit vol plannen, je uitgeverijen groeien als kool, je boeken zijn prachtig. Je hebt een geweldig gezin. Ja, je bent een druk baasje, we hebben het er vaker over gehad. Dan belde ik en zei je: ‘Hé jongedame,’ (wat zal ik dát missen!!) en zaten we vervolgens een lange tijd te kletsen. Over mijn Jeremy Jago, over beurzen, over bepaalde ideeën, alles met een tomeloze moed, geloof en enthousiasme van jouw kant. Maar we hadden het ook over je drukke werkschema’s, en mijn ideeën waardoor je het misschien iets kalmer aan kon gaan doen. Ach, ik riep ook maar wat, in de hoop je tot hulp te zijn. Je waardeerde dat altijd weer. We hadden het erover dat je zelf ook zo graag schrijft. Dat er echt nog eens een boek van jouw hand zou komen. Ik geloofde je meteen.   

25 en 26 april is Elfia Haarzuilens. Ik zou daar met Jeremy deel 1, 2 en een vers deel 3 staan. Met mij nog veel meer auteurs die hun nieuwe boek zouden presenteren: je hebt het echt onwijs druk gehad met al die nieuwe uitgaven. Maar nu, we zullen er niet met nieuwe boeken staan, wel met wat we reeds hadden. Uit jouw naam zullen we met trots in de stand van Zilverspoor/Bron aanwezig zijn. We gaan over je praten, we gaan de boeken die je reeds zo mooi voor elkaar hebt gekregen aanprijzen. We gaan oude verhalen nieuw leven inblazen, we gaan misschien wel doen alsof je net even naar de wc bent, toch aanwezig. En we zullen je missen. Sorry, je houdt er niet zo van (vier het leven!) maar we zullen zelfs om je huilen.

Wij beloven je dat we ons best gaan doen, maar zonder jou zal het toch nooit meer hetzelfde zijn. Zaterdag de 18e nemen we afscheid van je. Maar niet voorgoed. Je zit in onze harten. Dat durf ik stellig te beweren uit alle namen van je auteurs en de mensen die jou hebben mogen kennen. Dag Jos. Vriend.

Reacties op: Dag Jos. Vriend.

Gesponsorde boeken