Ritzo ten Cate Auteur

Blogpost: Ritzo ten Cate

Dakloos word je niet op je twintigste of dertigste. Dakloos word je in je jeugd. Vaak al vlak na je geboorte. Daarover gaat Donkerder, mijn debuutroman.

c577ea00011d03572c8b35e7fcef08bf.jpg
In 2013 ​zette ik de daklozenwandelingen in Groningen op.​ Twaalf mensen van de straat namen duizenden Groningers mee door de stad om hun levensverhalen te delen. Door de wandelingen​ leerde ik ​tientallen mensen van de straat ​van dichtbij kennen. Ik leerde dat ze niet dakloos werden op hun twintigste of dertigste, maar eigenlijk al toen ze nog heel jong waren​, toen er thuis dingen heel erg mis gingen​, vaak al vlak na hun geboorte. Hun jeugdverhalen grepen me aan. Ze vormen de basis voor Donkerder, mijn debuutroman, die vanaf ​24 april in de winkel ligt.Door ​de daklozenwandelingen ervoer ik aan den lijve wat diepe duisternis van anderen met mijn leven deed. Ik kreeg zelfs een driedubbele poging tot afpersing aan mijn broek en prominente leden van een motorbende lieten me weten dat ik moest ophouden met één van onze gidsen zo onder de aandacht te brengen; zij zagen hem liever van de radar verdwijnen.

fe5b2ddf5e61ccfa8a181abef78fa737.jpg


In Donkerder, mijn debuutroman, schrijf ik de donkerte van me af en vertel ik het jeugdverhaal van de daklozen die me binnenlieten in hun leven. ​Mijn roman is een uitnodiging om met nog minder oordeel naar daklozen te kijken. Want waar komt al die duisternis eigenlijk vandaan? Dakloos word je niet op je twintigste, dertigste of veertigste. Dakloos word je in je jonge jaren.

Ik nodig je uit mijn boek te lezen en me te laten weten wat't met je doet.


Lees verder op mijn site

Reacties op: Dakloos word je niet op je twintigste of dertigste. Dakloos word je in je jeugd. Vaak al vlak na je geboorte. Daarover gaat Donkerder, mijn debuutroman.

Donkerder - Ritzo Ten Cate Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken