Blogpost: Tessa

#1 De avonden - Gerard Reve (#hrc2016 - Een boek dat je absoluut niet wilt lezen)

Gister toch maar begonnen aan 'De avonden' van Gerard Reve. Op de site van de NRC wordt iedere dag een hoofdstuk geplaatst, tot oudjaarsdag.
Ik kreeg 'De avonden' van mijn vader toen ik een jaar of 14 was. "Moet je lezen, mooi boek." Het was een van zijn favorieten. Maar hoewel ik ook als kind bijna ieder boek verslond, kwam ik hier ècht niet doorheen. Misschien was ik nog niet oud genoeg, dacht ik. Maar ook later in mijn leven heb ik het nog wel eens geprobeerd, maar het lukte me nooit. De laatste poging is al weer vele jaren geleden. Dus dit leek me wel een mooie voor de Hebban Reading Challenge categorie: een boek dat je absoluut niet wilt lezen.
Gister met gezonde tegenzin dan toch maar weer eens begonnen, en vandaag het tweede hoofdstuk gelezen. Het is duidelijk lang geleden dat ik dit geprobeerd heb, want ik herken helemaal niets! Ik dacht dat ik na drie regels zou denken: o ja, zo was het, en daarom is het niets voor mij. Maar dat is dus niet zo. Het is alsof ik het voor het eerst lees. En, o grote verbazing, ik vind het best wel leuk! Misschien heeft het dus toch iets met leeftijd te maken??

1 januari 2016
Het boek is uit. Maar waar ik in het begin nog een beetje enthousiast was, was het op het laatst toch een kwestie van wil om het boek uit te lezen. Wat een deprimerend verhaal! Hoewel Frits van Egters toch een behoorlijk actief sociaal leven heeft (hij bezoekt dagelijks zijn vrienden, gaat uiten, wordt dronken) lijkt hij toch vooral bezig te zijn met het leven van zijn ouders en de kaalheid van zijn vrienden. Je zou er depresief van worden!

ik geef het boek twee sterren. Meer kan ik er echt niet van maken.

Reacties op: #1 De avonden - Gerard Reve (#hrc2016 - Een boek dat je absoluut niet wilt lezen)

Gesponsorde boeken