Blogpost: Rene Hoornweg

De Bard en Kroniekschrijver

Mijn ervaring met het schrijven is op dit moment een hele bijzondere. Voor de Fantasy schrijver zijn er zijn wel degelijk andere werelden. Wij, de Fantasy auteurs zijn hiervan de Barden en Kroniekschrijvers. Wij maken het verhaal en de wereld mee. Zo vergaat het mij nu ook. Zojuist had ik een bijzondere ervaring tijdens het schrijven. Toen mijn vrouw prachtige Iers/Keltische muziek draaide werd mijn hart geraakt, want het sloot zo aan bij een emotioneel heftige scene die ik schreef. Ja, ik ben de bard in het verhaal, degene die het meemaakt en het in zijn hart prent als deel van het gezelschap wat de queeste onderneemt. Laten de dwazen, zij die alleen willen begrijpen wat het verstand kan doorgronden, ons Fantasy schrijvers maar voor gek verklaren, de ervaring is reëel, mystiek en bewogen. Dat vind ik een voorrecht. Ik ben bevoorrecht dit te mogen doen, te willen doen. Dit een een bijzondere weg, waarvan ik had gewild dat ik hem eerder had ingeslagen, maar de tijd was rijp, omdat ik rijp ben geworden.


Lees verder op mijn site

Reacties op: De Bard en Kroniekschrijver

Gesponsorde boeken