Erik Le Romancier Auteur

Blogpost: Erik Le Romancier

De derde teaser uit Lotsdochter: ‘Ik werd geconfronteerd met een wild dier!’

Dag beste leeskeesjes,

Volgende week zoek ik weer iets anders om over te babbelen, maar voor nu vergast ik jullie nog een keer op een lekkere teaser uit Lotsdochter, de opvolger van Asverze en deel 2 uit de Hypernachtserie.

Even voor de context: Asverze betrapt haar moeder Ysala erop dat ze zichzelf beschadigd. Na enig aandringen vertelt Ysala haar waarom ze sinds kort in haar armen snijdt en wat dat haar brengt.

Enjoy!

***
Het is allemaal begonnen in de nacht van de boeteprocessie,’ snikte haar moeder. ‘Die nacht werd ik gedwongen in de slaapkamer alles nog eens uitgebreid voor Ysmer na te spelen: de blote borsten, de zweep, de zelfvernedering. Net zolang en net zo vaak tot hij volledig op temperatuur was, de kleding van mijn lijf rukte en zich als een woesteling aan me vergreep. Ik herkende mijn eigen man niet meer. Ik werd opeens geconfronteerd met een wild dier! Sindsdien heeft je vader de smaak helemaal te pakken en ontbiedt hij me om de haverklap voor perverse seks. Soms kan ik er aan ontkomen door me te verschuilen achter mijn maandstonde of het huishouden, maar meestal niet. Dan wordt ik ruw gepakt op elke denkbare plek, thuis of in de drukkerij. Vlak na het eerste ranzige rollenspel ben ik begonnen me te snijden. De eerste keer sneed ik me uit walging en afkeer. Het was een vorm van afreageren, bijna een soort van lijfstraf. Al snel ontdekte ik echter dat mezelf snijden me een gevoel van macht en controle gaf. Dat gevoel werkte verslavend en nu kan ik er niet meer mee stoppen.’
‘Dus als papa jou niet beschadigt, beschadig jij jezelf wel?’ vatte Asverze samen.
‘Zo is het,’ beaamde haar moeder. ‘En anders doet deze steeds verkniptere samenleving dat wel. Dit alles, al deze maatregelen in aanloop naar de Hypernacht, is zo anders dan ik me had voorgesteld. Het heeft allemaal zo anders uitgepakt dan ik had gehoopt of gewild.’
Verschrikt sloeg Ysala haar handen voor haar mond. ‘Heb ik dit echt gezegd? Kuikentje, heb ik dit echt hardop gezegd!?’
‘Ja, ik vrees van wel.’
‘Houd je mond hierover! Alsjeblieft, zeg dit tegen niemand. Ik smeek het je. Als uitlekt wat ik werkelijk denk of voel, kan ik in de problemen komen.’
Ik zal niets zeggen,’ antwoordde Asverze. Hoewel zwijgen niet echt haar stijl was, wilde ze dit voor haar moeder wel doen.


Lees verder op mijn site

Reacties op: De derde teaser uit Lotsdochter: ‘Ik werd geconfronteerd met een wild dier!’

Asverze - Erik Le Romancier Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken