De Dwarsligger

03-04-2016 15 reacties
3bdc4eec9d111690cc23d80de67bbc32.jpgVaak zag ik ze online te koop ‘De Dwarsligger’. Dit is een boekje dat heel klein en licht is en gedrukt op zeer dun (Bijbelpapier). De afmetingen zijn (8 x 12 cm een gemiddeld dwarsligger boekje weegt nog geen 150  gram.)

Dwarsliggers zijn complete  boeken in zakformaat  die je overdwars leest. Door het boek een kwartslag te draaien, ontstaat een normale bladspiegel.

"De Dwarsligger" -zo zegt de bedenker-  "zijn handig voor personen met een lichamelijke beperking. Mensen die een gangbaar formaat boek niet goed kunnen hanteren door bijvoorbeeld reuma zullen De Dwarsligger beter kunnen gebruiken. Het boekje kan opengeslagen blijven liggen, dus hoeft het niet voortdurend vastgehouden te worden tijdens het lezen."

Omdat je het boekje dus overdwars leest ten opzichte van een normaal boek, was de naam snel verzonnen.

Onlangs kreeg ik er via via twee gratis : ‘Jetset’  , 110 gram door Marion Pauw en ‘IJsprinses’  138 gram door Camilla Läckberg,  beide boeken heb ik nog niet gelezen.

Ik was blij ze eens gezien te hebben omdat ik me al vaak afvroeg wat het voor boeken waren. Ik zag al gauw dat het niets voor mij is. Het letter type is denk ik Times New Roman 10 pnt en dat is te klein voor mijn slechtziendheid. Irritant is ook dat de letters van de vorige bladzijdes doorschijnen.

Bol.com geeft 140 hits voor een Dwarsligger boek en ik vind de nieuw prijs best aan de hoge kant. 

Hoewel ik ook vaak moeite heb om een zwaar boek lang vast te houden door neuropathische pijn gebruik ik liever de e-reader.

Ik ben benieuwd of er Hebban-lezers zijn De Dwarsligger gebruiken.

Reacties op: De Dwarsligger

Gesponsorde boeken