Jacqueline Zirkzee Auteur

Blogpost: Jacqueline Zirkzee

De eerste priesteres verschijnt in januari 2019

De eerste priesteres is een roman die doorgaat waar de meeslepende boeken van Jean M. Auel ophielden. Haar Aardekinderencyclus (De stam van de holenbeer en de titels die erna kwamen) gaat over de ontwikkeling van de vroegste mensen. Maar na de mammoetjagers kwamen de eerste boeren, en daar is eigenlijk nooit iets over geschreven op die manier.
'De geschiedenis begint met de Sumeriërs,' leerde ik tijden mijn studie. Maar dat was niet waar. Raadselachtige archeologische vondsten brachten me op het spoor van een veel ouder, vergeten tijdperk. Lang vóór de eerste tempelsteden in Mesopotamië ontwikkelde zich een samenleving die de basis vormde voor onze beschaving. Verlengde schedels, merkwaardige beeldjes en een heiligdom op een heuvel van meer dan 7500 jaar oud inspireerden me tot dit verhaal over onze vroegste voorouders.

Het boek verschijnt in januari 2019. Het is mijn zevende roman. www.jacquelinezirkzee.nl
e976093c3be8126660bfeaf6e386799b.jpg

Lees verder op mijn site

Reacties op: De eerste priesteres verschijnt in januari 2019

Gesponsorde boeken