Jacqueline Zirkzee Auteur

Blogpost: Jacqueline Zirkzee

De eerste priesteres 2.0 en andere schrijfplannen

Begin dit jaar verscheen de herziene druk van 'De eerste priesteres', een verhaal over het prilste begin van onze beschaving. Heel veel wijzigingen bevat deze uitgave niet ten opzichte van de 1e druk, die een jaar eerder bij London Books verscheen. Omdat het verhaal zich afspeelt in een heel ander tijdperk en de namen in onze westerse oren wat ongewoon klinken, is er een namenlijstje toegevoegd. Daarnaast zijn er enkele minimale tekstuele wijzigingen aangebracht. De lezingen die gepland waren rond dit boek konden door de coronacrisis geen doorgang vinden, maar ik hoor van de uitgever dat het boek desondanks een langzame maar gestage opmars maakt. Dat stemt tevreden. Veel bibliotheken hebben het boek ook in de collectie en ik ben blij dat het daardoor weer een nieuw lezerspubliek zal aanboren.

Inmiddels ben ik aan een nieuw boek begonnen. Het zijn nu nog maar wat losse ideeën en aangezien ik altijd graag voldoende tijd besteed aan research, zal een nieuwe titel nog wel even op zich laten wachten. Intussen is een van mijn andere historische romans, 'Reimer', dankzij de uitgever opnieuw verkrijgbaar en werk ik aan een grondige herziening van 'Het Heksenhuis', een boek dat naar mijn idee een tweede leven verdient. Het was bij verschijning al vrij populair, maar ruim dertien jaar later stoort me het gebrek aan redactionele zorg dat eraan is besteed (wist ik veel destijds). Voortschrijdende inzichten helpen me dus bij oud en nieuw werk. Als schrijver houd je nooit op je te ontwikkelen, dat maakt het ook zo'n geweldig beroep.

7ce1594e8822fac845312dd9e109a05a.jpg

Lees verder op mijn site

Reacties op: De eerste priesteres 2.0 en andere schrijfplannen

De eerste priesteres - Jacqueline Zirkzee Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken