Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Chinouk Thijssen Auteur

Blogpost: Chinouk Thijssen

De eerste week is moordend

Iedere schrijver herkent het waarschijnlijk wel: de eerste week is moordend. Welke eerste week? Nou, de week waarin je nieuwe boek is verschenen. Lezers gaan het lezen, vormen een mening over hetgeen jij geschreven hebt. Recensenten gaan je boek recenseren, bloggers plaatsen hun mening op elk socialmediakanaal dat er is. En dan maar hopen dat ze allemaal heel enthousiast zijn.

Ik heb de eerste week na de verschijning van de YA-editie van Hij is van mij gelukkig goed doorstaan. Sommigen hadden de vorige (volwassen) versie niet gelezen en begonnen blanco aan het vernieuwde verhaal. En tot nu toe zijn ze allemaal erg positief! Nog leuker is dat er ook mensen zijn die de vorige editie hebben gelezen en toch ook deze nieuwe YA-thriller op hebben gepakt. Wat een opluchting en compliment is het dan dat de nieuwe versie als beter wordt beoordeeld! Een van de reacties die ik in de eerste week heb gekregen: Een boek herschrijven kan wel eens heel goed uitpakken. #beterdandevorigeversie

Niet alleen heeft mijn nieuwe boek een verjongingskuur ondergaan wat betreft personages, taalgebruik en toon, nog belangrijker zijn de nieuwe achtergrondverhalen en veranderde onderlinge relaties. Hierdoor is Hij is van mij bijna echt een nieuw boek geworden, dat niet te vergelijken is met de oude versie. Zo is Zara nu geen 24-jarige moeder meer van de tweeling Lauren en Sam, maar woont ze bij haar oma, die voor haar zorgt sinds ze haar ouders heeft verloren. Ook is de sfeer in de winkel Next View erg veranderd, misschien zijn Zara's collega's best leuk! Daarnaast vind je Michael nu terug in een andere rol. Niet langer is hij de ex van Zara en de vader van de tweeling, nu is hij de broer van Arthur, en dat betekent een nieuwe verhaallijn.

Laat je dus niet misleiden door de reacties en waarderingen op de oude versie van Hij is van mij, die makkelijk te onderscheiden is door de verschillende covers en flapteksten. Begint de review over de 24-jarige moeder Zara, dan heb je de oude versie te pakken, die als het goed is nergens meer verkrijgbaar is (ook niet als ebook; wat Bol ook zegt). Als je, bijvoorbeeld hier op Hebban, waarderingen ziet van twee of drie sterren; deze waarderingen zijn van de oude versie. Helaas kunnen deze niet verwijderd worden, waardoor de YA-thriller geen schone lei heeft.

Trots ben ik dat ik tot nu toe bijna uitsluitend 4- en 5-sterrenwaarderingen voorbij zie komen. Vooral op Goodreads. Ik zou het dan ook heel erg waarderen als je dezelfde waardering hier op Hebban achterlaat, zodat de ratings van de oude versie langzaam vervagen. Naast de veranderingen die ik net heb genoemd, heb ik ook veel gedaan met alle recensies en reacties die ik heb mogen ontvangen op de originele versie. Bepaalde dingen zijn nu dus aangescherpt en beter uitgewerkt.

Dus heb je Hij is van mij met de witte cover en benen al gelezen, dan nog is de gelijknamige YA-thriller zeker de moeite waard om te lezen. Ik ben heel benieuwd wat je van de compleet vernieuwde versie vindt!

Reacties op: De eerste week is moordend