Liesbeth Jochemsen Auteur

Blogpost: Liesbeth Jochemsen

De flonkering van het geluk (Stephanie Laurens)Titel: De flonkering van het geluk
Originele titel: Scandal's bride
Auteur: Stephanie Laurens
Aantal blz.: 366
Uitgeverij: The House of Books
Genre: historische feelgood

Het verhaal speelt zich af in 1819. Catriona is een jonge, alleenstaande Schotse schoonheid. Ze staat aan het hoofd van een vallei waar verschillende mensen wonen. Aan haar de taak om de vallei te besturen en de bewoners tevreden te houden. Ze doet dit met behulp van de Vrouwe, een godin die door haar en de bewoners van de vallei aanbeden wordt. Ze denkt dat ze alleen een man nodig heeft voor een erfgenaam en ze heeft ook een oplossing bedacht om die te krijgen zonder te moeten trouwen.
Richard, bijgenaamd Scandal (schandaal in het Nederlands), is samen met Catriona aanwezig als het testament van haar pas overleden voogd wordt voorgelezen. In het testament staat dat hij binnen een week met Catriona moet trouwen, anders krijgen de nabestaanden van de voogd geen cent. Hij besluit om Catriona eerst beter te leren kennen. Naarmate de dagen vorderen, ontdekt hij steeds meer dat Catriona wel degelijk bescherming nodig heeft. Maar wil ze die ook aanvaarden?
De Nederlandse titel van het boek slaat waarschijnlijk op de halsketting die volgelingen van de Vrouwe dragen. Persoonlijk vind ik de originele titel beter passen, omdat die meer de lading van het boek dekt.
De cover zegt weinig over de inhoud van het boek, maar wel alles over het genre.
Ik vond dit boek minder goed dan sommige andere boeken in hetzelfde genre. Hier en daar was het erg voorspelbaar en daardoor nam het leesplezier af. Ondanks dat bleef het boek boeiend genoeg om uit te lezen.
Dit boek is het derde deel uit een serie, maar is heel goed los te lezen. Hier vind je de andere boeken uit de serie.

Lees verder op mijn site

Reacties op: De flonkering van het geluk (Stephanie Laurens)

Gesponsorde boeken