Minca (My Winged Books) Hebban Recensent

Blogpost: Minca (My Winged Books)

Recensie: De Glazen Troon

Hee iedereen!

Voordat ik helemaal verslingerd raakte aan ‘Hof van Doorns en Rozen’ van Sarah J. Maas had ik al ooit de eerste twee delen van De Glazen Troon serie gelezen. Maar toen ik erachter kwam dat na deel 3 geen boek meer volgde, heb ik de serie niet meer verder gelezen. Totdat Boekerij bekend maakte dat zij alle delen binnen enkele jaren zouden uitgeven. Toen ben ik deel twee gaan herlezen en deel drie voor het eerst gelezen. En wat was ik nog onder de indruk. Ik herinnerde me weer hoe bijzonder ik de serie vond, des te blijer was ik met het feit dat de hele serie in het Nederlands uitgegeven ging worden.

De eerste versie van de covers waren behoorlijk bijpassend en mooi vormgegeven, hoewel ik meestal wel een voorstander ben van het behouden van de Amerikaanse/Engelse cover. Maar toen bekend werd gemaakt hoe de definitieve covers eruit kwamen te zien was ik redelijk teleurgesteld. Ik vind deze romantische en vredige omslag namelijk totaal niet passen bij de inhoud. De inhoud is namelijk rauw, vol met spanning, intriges, pijn en magie.

Titel: De Glazen Troon
Auteur: Sarah J. Maas
Uitgeverij: Boekerij

0ff2013fbb3916e4ac782d0e6273866b.jpgCeleana Sardothien is ingehuurd als huurmoordenaar van een magie beheersende tiran. Op haar achttiende heeft zij meer meegemaakt, gezien en gedaan dan elk andere inwoner van Terrassen. In een dodelijk toernooi bewijst ze haar talent en wordt ze de kampioen van de koning. Ze zal voor hem werken en ‘nee’ wordt niet getolereerd. Dit is het begin van een verhaal vol van haat, onzekerheden, levensbedreigende situaties maar ook liefde. Ondanks dat daar in zo een corrupte wereld weinig plek voor is.

De opbouw van de eerste drie boeken vind ik veruit geniaal en goed doordacht. De serie lijkt met elk boek beter te worden ondanks dat er op een gegeven moment vanuit redelijk wat verschillende perspectieven wordt geschreven. Door sommige momenten vanuit verschillende personages te kunnen lezen, hun gedachten of mening erover, stelt een situatie soms in een nieuw daglicht. Het brengt ook veel spanning met zich mee, omdat een scène soms zomaar ophoudt en je als lezers dan ineens bij iemand of ergens anders terecht komt. Dan moest ik maar even geduld hebben, maar dan gebeurde er bij dit personage weer iets waar ik ook graag verder wilde lezen. Zo las ik pagina naar pagina en vergat ik vaak de tijd tijdens het lezen. Wat bij deze serie wel zo is, is dat ik er niet zo snel door heen kan vliegen als ik bij sommige andere boeken heb. Zoals ‘Vrees Me’ van Tahereh Mafi waar ik maar 6 uur over had gedaan om deze te herlezen. Bij deze boeken moest ik echt mijn aandacht erbij houden. Zeker door de vele perspectief wisselingen en verhaallijnen die ik tijdens het lezen volg.

Wil je verder lezen? Dat kan op mijn blog (de link staat hieronder)

Lees verder op mijn site

Reacties op: Recensie: De Glazen Troon

De glazen troon - Sarah J. Maas Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken