Blogpost: Jack Broscie

De goudtrein van Riese

7fcf93154dcbfbe647a371048578e5f3.jpgGestart aan nieuw boek; het zal een jaartje duren om het te schrijven, schat ik in.

Genre: avontuur, spionage, thriller, detective.

Hierbij ter preview de cover en een onthullende tekst.

Maart 1943, Straatsburg, enige beruchte Nazi’s, industriëlen en wetenschappers, verenigd in Organisation Übermensch, realiseren zich dat Hitler de oorlog zal gaan verliezen. De Führer is voor geen rede vatbaar en blijft materiaal en manschappen in Rusland verspillen. Het ontwikkelen van de Wunderwaffen vergt teveel tijd. Met het einde van het Derde Rijk in zicht wordt OperationPandora gestart; de bouw van een geheime ondergrondse fabrieksstad waar de Wunderwaffen worden ontwikkeld om het Vierde Rijk te kunnen stichten.

Augustus 1943, Schloß Fürstenstein, Himmler stelt materiaal en slavenarbeiders beschikbaar voor Project Riese dat in het geheim wordt afgeroomd door de gewetenloze generaal Kammler die Operation Pandora leidt. De generaal stelt officier Karl Paat aan als Kampfleiter van complex Über.

Januari 1945, Wałbrzych, drie treinen afgeladen met goud, diamanten en kunstwerken worden door Kammler’s SS-ers complex Über ingereden om Operation Pandora na de oorlog te financieren. Meerdere gezochte oorlogsmisdadigers en wetenschappers verdwijnen de maanden daarop spoorloos.

December 1945, Londen, de chef van het Engelse 30 Assault Unit geeft haar zoektocht naar verschillende Duitse wetenschappers op en gaat er vanuit dat Amerika haar voor is geweest met Operatie Paperclip. Geheim agent Bruce Owen heeft zijn twijfels.

Augustus 2015, Wałbrzych, Operation Pandora nadert haar voltooiing. De misleiding begint met de verspreiding van propaganda over een verdwenen Nazi goudtrein in het Uilengebergte van Polen.

September 2015, Birmingham, 30 Assault Unit en MI-15 komen na meer dan een halve eeuw weer samen als Mike Owen, die in de voetsporen van zijn roemruchte grootvader is getreden, een schokkend rapport indient. Amerika stuurt op verzoek van de Duitse regering top CIA-agente Lasha Heyes naar Europa.

Wałbrzych, de Poolse regering vindt de goudtrein en rijdt deze trots voor het oog van de verzamelde wereldpers naar buiten. Und Operation Pandora geht los…

Lees verder op mijn site

Reacties op: De goudtrein van Riese

Gesponsorde boeken