Blogpost: Laura Koerts

De Grijze Jager.

Het is al weer een hele tijd geleden dat ik kennis heb gemaakt met de Grijze Jager boeken. Mijn broer las deze boeken vroeger altijd, in mijn hoofd waren het slechte jongens boeken. Tot mijn moeder zei dat ik gewoon is in het eerste deel moest beginnen. Het bleek een hartstikke leuk boek te zijn. Ik ging de andere delen ook lezen en werd stiekem een beetje fan van de Grijze Jager serie.

Er komen veel termen in voor die alleen in die wereld passen. De mensen rijden op paarden en vechten met zwaarden en pijl en boog. Het verhaal speelt zich dus duidelijk af in het verleden.

De hoofdpersoon is Will. Will is een klein jongetje dat is opgegroeit in een weeshuis. Hij werd hier gepest maar vond hier ook een kalverliefde, of zij ook wat voor hem voelt .. ? Wills vader is vroeger soldaat geweest, als hij niet wordt toegelaten in krijgsschool is hij radeloos. Halt, de enge man in de mantel wie in de schaduw onzichtbaar kan worden en je makkelijk in 2 seconden kan doden, ook wel grijze jager genoemd, neemt hem in training. Wills kleinheid, slankheid, snelheid en slimheid komen goed van pas.

De Grijze Jager boeken zijn geschreven door John Flanagan.


Reacties op: De Grijze Jager.

Gesponsorde boeken