Blogpost: Chris Bieze

De Harry Holes

27-07-2014 door Chris Bieze 2 reacties

Heb zojuist ontdekt dat Harry Hole verhuisd is naar Zuid Afrika en een naamsverandering heeft ondergaan. Wat gebleven is, is het pas gescheiden zijn, vrouwen niet begrijpen en een hang naar drank. Voor mij komt dat goed uit, ik was een beetje uitgekeken op de zweedse variant, merkte ik tijdens het lezen van zijn laatste boek.

Het resultaat is een boeiend avontuur, waarin 13 uren uit het leven van een (hoofd)inspecteur van politie in Zuid Afrika wordt beschreven, met daarbij een fraaie inkijk in de cultuur ter plekke. Verhaallijnen die zo vloeiend in elkaar overlopen dat ik zelfs enkele te voor de hand liggende toevalligheden graag voor lief neem omwille van despanning!

ik, als man die misschien ook wel net gescheiden is, vrouwen niet begrijpt en een (lichte) hang naar drank heeft (doorhalen wat niet van toepassing is),  kan mij moeiteloos inbeelden zo'n stoere ( hoofd)inspecteur te zijn. Wat ik me afvraag is: hoe doen al die vrouwelijke lezers dat. Wat spreekt hen/jullie aan in het boek? Graag jullie reacties!

Reacties op: De Harry Holes

Gesponsorde boeken