Laurie Hebban Team

Blogpost: Laurie

De Hebban Debuutprijs Shortlist #1: Dit is hoe het ging van Astrid Boonstoppel

Op 15 september wordt de Hebban debuutprijs uitgereikt tijdens het Hebban Live event in boekhandel Broese in Utrecht. Greet wil de uitdaging aangaan om alle boeken van de shortlist te lezen en ik wil best een poging wagen. Eén van de genomineerde boeken heb ik al gelezen, Dit is hoe het ging van Astrid Boonstoppel. Astrid was aanwezig in het Hebban café op YALFest afgelopen april, dus voor die tijd wilde ik het boek al gelezen hebben.

In Dit is hoe het ging maken we kennis met de zeventienjarige Cato die vanuit Rotterdam naar een andere stad verhuisd. Een nieuw begin waarin ze het verleden achter zich kan laten, denkt ze enthousiast. In eerste instantie lukt dat ook. Ze maakt nieuwe vrienden en haar relatie met Adrian - die ze online heeft leren kennen - gaat goed. Maar dan haalt het verleden haar in en is Adrian niet wie hij lijkt te zijn.

Ik ga eerlijk toegeven dat ik in eerste instantie geen interesse had om Dit is hoe het ging te lezen. Het sprak me niet zo aan. Echter zag ik berichten voorbij komen op Facebook, al de dag na publicatie, dat mensen het boek in één ruk uit hadden gelezen omdat ze niet meer konden stoppen. Mijn nieuwsgierigheid werd hierdoor gewekt en leidde ertoe dat ik het boek kocht. Ik las het niet direct, maar mijn verwachtingen waren zeer hoog gespannen.

Deze hoge verwachtingen werden absoluut waargemaakt. Toen ik begon met lezen kon ik ook niet meer stoppen en ik las het boek ook binnen een dag uit. De schrijfstijl van Astrid Boonstoppel is aangenaam en de vraag wat er in Cato haar verleden is gebeurd bleef me bezig houden. Je krijgt er namelijk geen antwoord op tot vrij laat in het boek. Hierdoor blijf je als lezer nieuwsgierig. Daarnaast weet je gewoon dat er iets met Adrian aan de hand is, maar wat? Ook dat wilde ik dolgraag weten.

Zag ik het einde aankomen? Aan de ene kant wel, maar de manier waarop het gebeurde niet. Ik was dus niet geheel verrast, maar de aanloop ernaartoe was goed gedaan. Heb ik een puntje van kritiek? Nee, eigenlijk niet. Dit is hoe het ging is de 5 sterren en de shortlist nominatie zeker waard.

Reacties op: De Hebban Debuutprijs Shortlist #1: Dit is hoe het ging van Astrid Boonstoppel

Dit is hoe het ging - Astrid Boonstoppel Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken