Blogpost: BookloverSaphira

DE HELDEN VAN SIDIAN

**************************************RECENSIE*********************************** 


Ik heb de eer gehad van Peter Schaap om proeflezer te zijn van het boek 'De Helden van de Sidian'. Nu is het boek uitgebracht en ben zeer benieuwd hoe het eindresultaat van dit boek is geworden. Ik zal jullie eerst even voorstellen aan de schrijver.


PETER SCHAAP.


peterschaapfoto.png

Peter Schaap werd in 1964 in Groningen  geboren. Hij studeerde aan de pedagogische academie in Groningen. Daarna werd hij onderwijzer op een lagere school. Tijdens studie en werk schrijf en zong hij chansons onder de artiesten naam Peter Audreas.In 1974 begon hij onder zijn eigen naam een professionele carrière. Zijn stijl verschoof naar popmuziek. Hij bracht vierlangspeelplaten uit en een verzamel-CD . Zijn bekendste hits zijn "Adem mijn adem", "De hoge heren van het dorp" en "Vliegen als een vogel". In 1976 ontving hij de 'Zilveren Harp' van de stichting Conamus.Vanaf 1982 richtte Peter Schaap zich op het schrijven, in eerste instantie van kinderboeken, later ook sciencefiction en fantasy. Hij schreef onder andere het boek "De vallei van de geesten".In 1988 kreeg hij tijdens de Eurocon in Budapest de EURO-AWARD voor zijn romandebuut: "De schrijvenaar van Thyll". Inmiddels zijn er, naast korte verhalen in diverse tijdschriften en bundels, zestien fantasyromans van zijn hand verschenen bij Mynx. Zijn zeventiende fantasyroman verschijnt in 2008 bij Kramat. De boeken Mistwereld (2010) Het zwaard van Mechdany (2012) De zwarte troon (2014) zijn uitgebracht bij Zilverspoor. 


********************************************************************************* 


DE HELDEN VAN SIDIAN9200000096564243.jpg

BESCHRIJVING VAN HET BOEK 

Sidian is een stad waarin Helden het voor het zeggen hebben. Ooit offerde de dapperste van hen, de Opperheld Sidianos, zich op door van de hoogste toren te springen. Zo maakte hij een eind aan de heerschappij van demonen.
Het bestuur van de Helden is echter in de loop van jaren verworden tot een waar schrikbewind.
Als Ayill, een jonge vrouw en dochter van Alavijnse vluchtelingen, onbedoeld de belangrijkste regel in Sidian breekt en voor haar leven moet vrezen, vlucht ze in doodsangst naar de wijk van de elfen
Ze beseft het niet, maar in haar dromen draagt ze het geheim bij zich van haar yayou, haar grootmoeder, die de sleutel bezit waarmee het bewind en de afschuwelijke krachten die ze op de wereld willen loslaten wellicht gestopt kunnen worden. De confrontatie lijkt haar boven haar krachten te gaan, zelfs als ze hulp krijgt van degene die ze boven alles heeft leren haten.
En dan is er nog Schriel, het ongelukkige dienstertje in het demonenpaleis, dat wanhopig op zoek is naar haar grote liefde.De schrijver (van o.a. de Zwarte Troon en de Droomdanser-boeken) laat in dit spannende verhaal liefde, humor en horror hand in hand gaan.

PRIJS VAN HET BOEK  € 18,95

ISBN NUMMER.  9789463081337 


*********************************************************************************** 

MENING 

Mijn eerste indruk van het boek: het boek heeft een prachtige cover, wat erg goed bij het verhaal past. De prijs van € 18,95 is een mooie prijs voor een boek wat 335 pagina's bevat. Ik zou dit boek zeker oppakken in de winkel, niet alleen door de cover, maar ook door de beschrijving op de achterzijde, wat mij erg aanspreekt.

Het verhaal zelf: is geschreven in een vlotte en fijn lezende schrijfstijl. Alles in het boek is goed beschreven, wat mij helemaal meenam in het verhaal. De hoofdkarakters zijn goed inleefbaar en groeien mooi mee met de verhaallijn van het boek. Het verhaal is goed opbouwend en heeft een goede dosis spanning, romantiek en een vleugje humor. De schrijver heeft een goed en mooi boek geschreven, wat ik ook verwachtte van deze geweldige schrijver.

Ik kijk erg uit naar meer werk van deze schrijver.

Dit boek is een echte aanrader voor de Young Adult lezers, maar ook zeker voor de Fantasy liefhebbers. 

STERREN 

Ik geef dit boek 4,5 sterren. BOOKLOVERSAPHIRA


Lees verder op mijn site

Reacties op: DE HELDEN VAN SIDIAN

Gesponsorde boeken