Blogpost: Hanneke Tinor-Centi

De Jager Variant - Het Narrenmat: Spannend thrillerdebuut van Ron Hartman

Het boek
AIVD-agent, Erik de Jager is gespecialiseerd in communicatie en ICT. Hij is undercover bij de Nederlandse vestiging van het Amerikaanse Business Relations Incorporated. Zijn opdracht is te achterhalen wie er achter de diefstal van geheime innovaties van Nederlandse topbedrijven zitten. Deze innovaties worden herhaaldelijk ontvreemd en vroegtijdig onder een andere naam op de markt gebracht. Wanneer Erik ontdekt dat notabene zijn eigen baas hem heeft uitgeleverd aan de Amerikaanse maffia besluit hij de opdracht af te breken en onder te duiken.

Hij probeert te achterhalen wat er allemaal gaande is en wie de kwade genius is in dit duistere geheel. Dit heeft echter als gevolg dat hij ervan wordt verdacht een verrader te zijn. De boodschap die hij krijgt om terug te keren om zijn opdracht af te maken, is overduidelijk. Erik besluit echter toch zijn eigen koers te varen, ondanks het feit dat hij wordt nagezeten door binnen- en buitenlandse veiligheidsdiensten. Vastberaden zet hij zijn kruistocht voort.

Visie van de recensent
‘De Jager Variant - Het Narrenmat’ is een spannende thriller die je vanaf het begin meeneemt in een wereld waar niets is wat het lijkt. Een boek dat al je zintuigen op scherp zet en dat is maar goed ook, want je hebt ze allemaal nodig; die zintuigen. Want wie zitten er achter Erik de Jager aan? Diverse theorieën passeren de revue en telkens zit je er als lezer gedeeltelijk of zelfs volslagen naast. De kracht van de auteur.

Zonder ongeloofwaardig te zijn weet Hartman door zijn gehele boek te verrassen met onverwachte wendingen. Het wordt ook allengs lastiger het boek weg te leggen omdat je als lezer moet en zal weten hoe het verder gaat en eindigt. Dit maakt het thrillerdebuut van Hartman een geslaagde naar de mening van uw recensent. Een vervolg schijnt overigens in de maak te zijn.

Over de auteur 
Hartman werd in 1954 in Haarlem geboren. Momenteel woont hij met zijn zoon Martin in Almere. Hartman werkt als parttime jeugdtrainer en -coördinator bij Squash Almere.

Uitvoering
Uitgever: RH Publishing ISBN/EAN:9789081275002 Paperback, 384 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi
Hanneke Tinor-Centi (1960), communicatiemanager, tekstschrijver, boekrecensent en blogger. http://hanneketinorcenti-blog.simplesite.com/
588d8593c14e19543468e2c80a15a5ee.jpg

Lees verder op mijn site

Reacties op: De Jager Variant - Het Narrenmat: Spannend thrillerdebuut van Ron Hartman