Blogpost: Manon

De Jongen In De Sneeuw - Samuel Bjørk

f21ba71a41ce3555aa54e610c9a761a8.jpegEen pakje onder de boom. Aan de verpakking was duidelijk te zien dat het een boek was, maar welke dat was de vraag. Mijn wensenlijstje is behoorlijk groot dus het kon van alles zijn. Voorzichtig het papiertje er af en daar was hij: Samuel Bjørk - De Jongen In De Sneeuw.

In een bergmeer wordt een 21-jarige ballerina gevonden, bruut vermoord. De politie vindt in het bos vlakbij een camera op een statief, precies gericht op de plaats delict. Het nummer ‘4’ is in de lens gekrast. Inspecteur Holger Munch is met verlof om te zorgen voor zijn dochter, maar besluit om terug te komen voor het onderzoek naar de ballerina. Mia Krüger, net ontslagen uit een afkickkliniek, is op weg naar een welverdiende vakantie in de Cariben wanneer Munch opduikt en haar vraagt om zich over de zaak te buigen. Ze besluit haar vakantie uit te stellen en te helpen met het onderzoek. Als Mia ook nog een van corruptie verdachte collega in de gaten moet houden, komt alles in een levensgevaarlijke stroomversnelling…

Zoveel goede dingen gehoord over deze schrijver wat mij nieuwsgierig maakte, vandaar dat hij op mijn wensenlijstje stond. Eenmaal begonnen aan het boek kwam ik er achter dat het deel 3 uit de reeks is. Oeps! 
Maar ach begonnen was ik al en gelukkig is het niet noodzakelijk de eerste twee boeken te lezen om te begrijpen wat er gaande is.

De proloog voorin maakte mij gelijk nieuwsgierig. Ik kon niet wachten om verder te lezen. Aan het begin van het boek moest ik even wennen, veel personages werden beschreven. Even een korte twijfel, maar toch maar even verder lezen. De schrijfstijl sprak me aan, boek leest voor mij lekker makkelijk weg. Al snel wordt mijn nieuwsgierigheid aangewakkerd, ik ben nogal een denker tijdens het lezen. Soms voel ik me net een rechercheur in het boek. Ik werd snel door het boek heen gehaald, maar blijf opletten veel personage. Wie was dat ook alweer? Even nadenken euh oja dat was het. Erg veel personages, o daar is weer een nieuwe. Maakt het boek erg leuk, maar je moet er wel bij blijven. Bijna had ik een notitie boekje gepakt om even op te schrijven wie nou precies wie is. Maar de grootste vraag: wie is de dader?, zitten ze op het goede spoor?, wat is het motief? Steeds gretiger ging ik door het boek heen. Nog één hoofdstuk dan, werden er snel al vijf of zes of toch nog meer. Late avonden, uit het werk het boek er weer bij. Ikzelf bleef gaan. 

Het einde van het boek vond ik zelf wat minder. Las wel lekker weg, maar voor mijn gevoel was het einde heel abrupt en afgezaagd. Ineens via een stroomversnelling naar de ontknoping. Geen idee of dat ‘normaal’ is bij Samuel Bjørk, maar ik vond het jammer. Had stiekem wat meer spanning verwacht aan het einde van het boek. Maar desondanks vind ik dit boek zeker een aanrader! Ik zou zeggen geef het een kans en lees het lekker weg! 

Ik ga de andere boeken van Samuel ook zeker lezen en ga hem zeker in de gaten houden voor eventueel nieuwe boeken! 

Reacties op: De Jongen In De Sneeuw - Samuel Bjørk

Gesponsorde boeken