Blogpost: weaverannie

De kleur van toverij

Schrijver: Terry Pratchett
Jaar van publicatie: 1995
Uitg. De Boekerij-Minx
Vert. Venugopalan Ittekot
Oorspr. titel: The colour of magic (1983, Colin Smythe Ltd)

Vijf jaar geleden las ik dit boek voor de eerste keer. In het Engels. Ik was erg enthousiast en raadde het zelfs anderen aan: leuke fantasy!
Nu herlas ik het, in het Nederlands (hoewel ik er af en toe mijn Engelse pocket toch even bij pakte), en was aanzienlijk minder enthousiast.
Het boek was goed vertaald, dus daar lag het niet aan. Maar ik kwam niet in het verhaal, wist niet precies wat er gebeurde, begreep al die termen maar half. Toen ik weer terugschakelde naar het Engels ging het een stuk beter.
Het was gek, dat ik de inhoud in die vijf jaar volkomen vergeten was. Ik wist nog wel, dat er een half mislukte tovenaar in voorkwam (Rinzwind) die de Schijfwereld rondreisde met Tweebloesem, een toerist, de enige van dat soort op de Schijfwereld. Tweebloesem is opmerkelijk opgetogen over alles wat hij ziet strooit goudstukken in het rond voor iedereen die iets voor hem doet of aan hem levert.
Tweebloesem wordt vergezeld door een houten koffer op pootjes, Baggage, die hem overal volgt en verdedigt.
Er komen goden en tovenaars in voor. Ook wetenschappers (tovenaars?), die willen onderzoeken, wat het geslacht is van de grote schildpad, waarop de wereld rust (met daartussenin nog vier grote olifanten). Ze willen een ruimtevaartuig naar beneden sturen om dat te bekijken.

Misschien het volgende deel in het Engels lezen. En niet te lang wachten, anders ben ik weer alles vergeten.

Reacties op: De kleur van toverij

Gesponsorde boeken