Blogpost: Claudia Tijms

De macht van de pen

Sinds 2010 schrijf ik historische romans. Toentertijd heb ik bewust voor dit genre gekozen. Er waren al zoveel thriller schrijvers op de markt. Thrillers las ik zelf nauwelijks. Ik heb nooit over het historische genre na hoeven denken, want mijn boekenkasten spraken voor zichzelf. Een historische roman lezen is compleet anders dan een historisch verhaal schrijven. De research of onderzoek is vaak tijdrovend. Men verwacht bijna een compleet geschiedenisboek. Ook al zijn de verhaallijnen grotendeels fictie, de historische belevenissen en details moeten kloppen. Kennis over een bepaald historisch onderwerp is een must. De drang naar historische correctheid werd voor mij een hele opgave. Mijn volgende boek, een roman over Nederlands Indië is voorlopig mijn laatste roman in het historische genre. Mijn liefde voor (historische) fantasieromans is groot. Het genre ‘fantasy’ is populair. Een fantasieroman is gebaseerd op mythen en legenden. Een leuke uitdaging, waar ik enthousiast naar uitkijk. Het wordt tijd voor een nieuw begin. Een ongedwongen sfeer. Ik wil mijn hart en pen laten spreken. Gewoon schrijven op verbeeldingskracht; dat is de macht van de pen.

Lees verder op mijn site

Reacties op: De macht van de pen

Gesponsorde boeken