M.G. Pauwels Auteur

Blogpost: M.G. Pauwels

De stekker gaat er uit

15-05-2019 door M.G. Pauwels 4 reacties
Beste mensen,

Ik ga eerlijk zijn: ik ga stoppen met publiceren, niet met schrijven, maar als ik elke keer de lat voor mezelf hoger wil leggen en elke keer er meer en meer geld in stop, begint het lot me tegen te steken.

Ik worstel, ploeter en doen heel hard mijn best, maar ik ga echt geen geld meer in mijn hobby steken. Financieel red ik het niet meer. Ik kan het niet meer aan om nog eens te betalen voor een redactie, nog eens die cursus ... Ik wil nog van mijn hobby genieten.

Ik kan dat nu niet meer. Een deel van mij verlangt gewoon terug naar de tijd dat ik vrolijk iets kon neerpennen en niet wereldkundig hoefde te maken.

Nee, ik heb niet het literaire talent om door te breken. Mijn dyslexie maakt het voor mij soms onmogelijk om een verbeterde tekst van een draft te onderscheiden, tot ik lees, herlees en tig keer herwerk.

Het plezier van schrijver is bij mij aan het wegebben. Wat vroeger ontspanning was, is voor mij een pure bron van stress geworden. Wat ik schrijf is misschien niet slecht volgens sommige, maar ik begin het zelf te haten. Ik voel me er rot bij.

Mijn grote liefde begint haat te worden. Financieel kan ik er niet in blijven investeren. Ik geef mijn failliet toe. Door een probleem met mijn uitgeverij krijg ik momenteel niets uit publicatie, maar ik leg er met plezier de blok op.

Ik heb het geprobeerd. Ik ga mezelf niets verwijten, maar ik behoor hoogst waarschijnlijk niet tot de lucky few. Een volgende J.K. Rowlings of Stephen King worden is al nooit een ambitie geweest. Een boek schrijven en uitgeven? Check, done, maar nooit meer voor mij. Het is gewoon niet rendabel.

Daarom is mijn keuze gemaakt. Ik ga nog lezen en mezelf inzetten om eventueel andere schrijvers te helpen met promotie en recensies, maar mijn eigen carrière eindigt hier. Ik heb het niet in mij. Ik ga niet gokken op de roulette van prestigieuze prijzen die ik met mijn dyslexie en gebrek aan middelen nooit ga winnen. Gokken op die bestseller ... dat zal me ook nooit lukken.

Schrijven kan leuk zijn, maar eens je wil publiceren, ben je gewoon loslopend wild dat iedereen wil afmaken. Zo voelt het voor mij. Daarom stop ik er mee.

Reacties op: De stekker gaat er uit

Gesponsorde boeken