Liesbeth Jochemsen Auteur

Blogpost: Liesbeth Jochemsen

De storm van 2020

Eerder schreef ik al dat ik meedeed aan de Vlieland-bundel van Godijn Publishing. Inmiddels kan ik vertellen dat mijn verhaal in dit Godijntje (een mini-roman op zakformaat) is opgenomen! Samen met een aantal hele goede auteurs!
Toen ik van de wedstrijd hoorde, wist ik meteen dat ik mee wilde doen. De bedoeling was om iets te doen met het thema De storm van 2020, dit is ook de titel van de verhalenbundel. Ook moest het verhaal zich afspelen op Vlieland en moesten de feiten over het eiland kloppen. Die laatste twee vormden een uitdaging, omdat ik nog nooit op een waddeneiland ben geweest.
Ik hou van sprookjes en schrijf graag (bewerkingen van) sprookjes, hoewel ik ook af en toe een uitstapje naar iets anders maak. Dit keer wilde ik weer iets met een sprookje of legende doen. Na enig online research kwam ik bij de Wanda-sage, een oude legende die zich afspeelt op Vlieland. Het gaat over een vrouw op wiens familie een oude vloek rust. Een schelpenketting en een monnik spelen er een belangrijke rol in.
Mijn versie van deze legende heet De schelpenketting en het mes en is dus te lezen in De storm van 2020.
Voor de verandering is mijn verhaal een thriller geworden.

Lees verder op mijn site

Reacties op: De storm van 2020

De storm van 2020 - Elly Godijn Frans van der Eem ... Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken