Johanna Lime Auteur

Blogpost: Johanna Lime

De vergeten vloek, deel 2, Smeulend venijn verschijnt op 22 september

Het boek ‘Smeulend venijn’ zal voor het eerst te koop zijn op de Elfia in Arcen
9a90c432728c54f9ea1e568a0c3377e1.jpg

Nog goed een week en dan is ons volgende deel van de trilogie een feit. Op de Elfia in Arcen, waar wij drie jaar geleden met ons debuut Schimmenschuw stonden, komen wij nu met ons derde boek. Het tweede deel van trilogie De vergeten vloek.

Smeulend venijn speelt zich af in de Rosettenevel, in Monoceros, waar de elementenmagiërs naar toe verbannen zijn. De hoofdpersonen uit dit boek zijn Sylviana Attholred, Sammerah Lyoncourt, Tatjana Baksy en Jacky Toliano. Soms vormt een hoofdstuk een brug met deel 1, Sluimerend vuur. De verhaallijnen van Sluimerend vuur en Smeulend venijn lopen namelijk parallel in twee aparte koninkrijken van elk vijf planeten.

Smeulend venijn telt 471 bladzijden en is uitgebracht bij uitgeverij Zilverbron.
De doelgroep is vanaf 13 jaar, Young Adult, maar ook oudere lezers beleven veel plezier aan onze verhalen.
Het genre is fantasy met een vleugje science fiction. 

Flaptekst van Smeulend venijn 
Johanna Lime

Marjo en Dinie schrijven sinds hun kindertijd samen dagboeken van personages die in hun fantasy en sciencefiction verbeeldingswereld leven. In 2011 besloten ze om deze verhalen uit te werken tot romans, onder het pseudoniem Johanna Lime. Na de voorloper Schimmenschuw volgde Sluimerend vuur, deel 1 van trilogie De vergeten vloek. 

Smeulend venijn

Sylviana Attholred, de kroonprinses van Berinyi, leeft door toedoen van de Avatars in de Rosettenevel. Haar moeder houdt haar status van koningin krampachtig vast. Als de tijd komt dat Sylviana zal regeren, erft ze een oorlog. Bovendien zit ze met een probleem: de zonen van priesteressen sterven te jong. 

Als er eindelijk weer iemand op de troon komt waarmee te praten valt, besluiten Sammerah, Jacky en Tatjana dat ze de nieuwe Eerwaarde Moeder moeten steunen. Alle bevolkingsgroepen zullen eensgezind de vijand het hoofd moeten bieden. Het is echter de vraag wie de werkelijke vijand is. 

Helena Attholred heeft zo haar eigen mening over wat het beste is voor haar gezin. Het venijn smeult al sinds ze de bloedband met Sana aanging. Als zij haar zin krijgt, werkt deze oorlog in haar voordeel. De magiërs op Laskoro zijn immers veel te zwak geworden, of vergist ze zich daarin? 

Paperback, 471 pagina’s
Uitgegeven op 22 september 2018
De vergeten vloek, deel 1, Smeulend venijn
ISBN: 978-94-6308-139-9
Nederlands
Leeftijd: vanaf 13 jaar.

De prijs van het boek is € 24,95 Uitgeverij Zilverbron Te koop bij artbooksshop Hier voorbestellen

Reacties op: De vergeten vloek, deel 2, Smeulend venijn verschijnt op 22 september

Gesponsorde boeken