Marloes Auteur

Blogpost: Marloes

De Wereld Draait Door - BOEKEN BOEKEN BOEKEN

31-03-2015 door Marloes 5 reacties
Vandaag was er weer zo'n uitzending.. in DWDD wordt het boek 'van de maand' besproken. Altijd leuk om naar te kijken, maar zeker ook wel weer verslavend. Die boeken zijn namelijk allemaal zo goed! Knap hoor, hoe dat boekenpanel altijd weer 'de juiste' boeken weet aan te raden. Mijn leesgeschiedenis, als het gaat om de boeken van DWDD, is dan ook al vrij groot. Maar er kan altijd een boekje bij...

Maanden geleden werd het boek 'Kinderen van het ruige land' van Auke Hulst aangeraden. Dat was voor mij het eerste boek dat ik naar aanleiding van deze uitzending besloot te lezen. En het was geweldig! Mooi geschreven, precies zoals in de uitzending was gezegd. Hulst beschrijft in zijn boek precies hoe zijn jeugd was. Sommige verhaalelementen zijn 'feiten', andere 'fictie'. Maar wat wat is... dat moest je zelf maar uitzoeken. Heerlijk! 

Al snel volgend: 'De Wertheims' van Silvia Tennenbaum, het boek 'Twee wegen' van Per Petterson, 'Schröder' van Amity Gaige van en de boeken van Bukowski. Allemaal prachtige verhalen! Dat zorgt er dan ook voor dat ik steeds meer 'ging geloven' dat alle boeken die besproken waren, goed zijn! En..... tjah... het is waar, tot het tegendeel bewezen is, toch? Voor mij geldt dit dus nog steeds!

Dan vergeet ik natuurlijk 'Bruggenbouwers' van Jan Guillou. Doordat dit boek aangeraden werd in DWDD ben ik het gaan lezen. En daarna deel II 'Dandy uit het noorden' en natuurlijk deel III 'Tussen rood en zwart'. Inmiddels kan ik haast niet meer wachten tot deel verkocht gaat worden. Gelukkig is dit 7 april al! De serie over de broers Sverre, Lauritz en Oscar boeit mij zeer. Het is een uniek verhaal over drie mannen die opgroeien tijdens WO I en WO II. Alle drie op een andere plaats, alle drie met een ander leven. Echter: alle drie met dezelfde achtergrond. WAUW!Maar goed, terug naar vanavond. De eerste drie boeken die besproken werden... ach, leuk, maar niet bijzonder denk ik. Echter het 'boek van de maand' trekt dan wel enorm mijn aandacht. Het gaat om 'Portret van een man', geschreven door Jens Christian Grondahl, uitgegeven door Meulenhoff. Het verhaal gaat over een 60-jarige man die terugblikt op zijn leven. Je kijkt met hem mee, tijdens verschillende periodes in zijn leven. Volgens de panelleden was het boek bijzonder vanwege de schrijfstijl en het verhaal. Volgens mij moet ik dit boek maar eens in huis halen...

Tjah, kijk je dan naar mijn boekenlijstje, dan staan er nog wel wat boeken van DWDD op:

- Hallo Muur - Erik Jan Harmens
- Kom hier dat ik u kus - Griet op de Beeck
- De officier - Robbert - Harris
- Portret van een man - Jens CHristian Grondahl. 
- Stadium IV - Sander Kollaard
- IJstweeling - S.K. Tremayne (STAAT al in mijn kast!!!)
- Wij - David Nicholls (Ook al binnen:-))

Kortom; er staat me nog heel wat te wachten... Ga ik dit redden voor eind april?! Wie weet! En anders wordt het lijstje dan vast nog weer wat langer;)
f0bbb6787ec483e7452c2fd346e751a1.jpg


Reacties op: De Wereld Draait Door - BOEKEN BOEKEN BOEKEN

Gesponsorde boeken