Eduard Meinema Auteur

Blogpost: Eduard Meinema

De woordenschat

44bb4a3e25897924a7d1a4cd882f07a3.jpg

Sinds de allereerste manuscripten, die met de hand werden geschreven of gekopieerd, zijn boeken veranderd. Natuurlijk was de boekdrukkunst revolutionair voor de ontwikkeling en distributie van boeken. Maar recentelijk hebben nieuwere technologieën zoals e-books de uitgeverswereld sneller dan ooit veranderd...Je hebt geen idee hoe verrast ik was toen ik deze twee prachtige 'boeken' van mijn kleinkinderen kreeg.

b7a82d0f899c0984b9aaac4d00977935.jpg
Twee handgeschreven boeken (beide) getiteld": 'De geheime schat' en beide zorgvuldig opgevouwen (behalve dan dat de cover op de achterflap zat...).Ik betwijfel het of er nog boeken worden gedrukt als deze lieve kinderen volwassen zijn. Maar ik ben er zeker van dat de verhalen zelf zullen overleven. Want mensen hebben altijd verhalen en vertellers nodig. Van de eerste verhalenvertellers die hun verhalen vertelden rond kamp- en vreugdevuren tot regisseurs die verhalen tot films maken. Verhalen moeten verteld worden. Op welke manier dan ook. Het is niet te zeggen welke media in de toekomst zullen worden gebruikt. Maar verhalen zullen worden verteld en op de een of andere manier worden vastgelegd.

Dit speciale geschenk deed me denken aan een idee voor een verhaallijn die ik had genoteerd, maar nooit af had gemaakt. Wat zeg ik? Tot aan deze week was ik nog niet eens begonnen met schrijven! Het was ook niet echt een verhaallijn. Meer een schriftelijke herinnering aan een museum dat ik vele, vele jaren geleden heb bezocht: Museum Meermanno, huis van het boek. Meermanno, het oudste boekenmuseum ter wereld, is een inspirerende wereld voor iedereen die met boeken werkt.

Geniet van het korte verhaal van deze week, "Tussen de regels", een Twisted Tale over een familie die een (of... misschien is het echt 'het') boekenmuseum bezoekt. Een klein voorwerp dat 'per ongeluk' uit het museum is meegenomen, verandert de vrije dag van het gezin in een nachtmerrie. Verkrijgbaar als ebook bij Amazon; Bol.com; KOBO (en KOBO Plus)rechtstreeks bij mij of bestel het bij je favoriete boekhandel!Lees verder op mijn site

Reacties op: De woordenschat

Gesponsorde boeken