Blogpost: Désirée van der Heijden

debuut van Sarah Meuleman, de zes levens van Sophie

Ik deed mee met de giveaway van het debuut van Sarah Meuleman, de zes levens van Sophie. En gelukkig won ik dit boek, ik was zo benieuwd naar dit boek. Dit was vooral omdat ik het interview met Sarah Meuleman boeiend vond. Ze lijkt me een erg sympathiek persoon, ze vertelde erg enthousiast over haar eerste ervaring met het schrijven van een boek. Ze vond het leuk om het boek als het ware 'in elkaar te puzzelen'. 

Nou dat 'in elkaar puzzelen' is haar heel aardig gelukt! Het is beslist een heel ander boek dan andere boeken. Dat komt omdat er meerdere verhaallijnen door elkaar lopen èn ook nog in verschillende tijden. Daarnaast zijn ook nog de biografieën van drie engelse auteurs erin verwerkt. Echt heel knap! Het gaat om de auteurs Agatha Christie, Barbara Follett en Virginia Woolf. Alledrie auteurs die op een dag spoorloos verdwenen. Ze werkt met erge korte hoofdstukken, je moet wel goed je aandacht erbij houden, een beetje moeite doen om het verhaal te volgen. Het voelt alsof je aan de hand genomen wordt en naar heel veel plaatsen en tijden reist om steeds stukjes van het verhaal voorgeschoteld te krijgen. De schrijftstijl vind ik uniek, ze werkt veel met cursief gedrukte letters in de tekst en bv. engelse titels bij hoofdstukken. Ik zal haar volgende boek zeker willen lezen.

Ik was blij verrast dat er niet één, maar twee boeken in het pakket zaten. Er was namelijk een boek bijgesloten van Barbara Follett met de titel 'Het huis zonder ramen'. Dit boek schreef zij toen ze negen jaar oud was, ze werd ook gezien als een wonderkind.Het boek werd lovend ontvangen door de pers en groeide uit tot een bestseller. Dit wordt natuurlijk het volgende boek dat ik ga lezen. Ik blijf zo nog even in de sfeer van een mysterieuze Amerikaanse schrijfster...die op 25-jarige leeftijd spoorloos verdween en nooit meer werd gezien.

Reacties op: debuut van Sarah Meuleman, de zes levens van Sophie

Gesponsorde boeken