Meer dan 4,1 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Désirée van der Heijden

December sprookjesmaand (ik lees mee met Mathilde)

Enige tijd geleden las ik dat Mathilde van 'ikvindlezenleuk' in december sprookjes zou gaan lezen. Deze maand is door haar gebombardeerd tot Sprookjesmaand.
Direct besloot ik mee te doen! Ik heb immers een heel mooi sprookjesboek van de gebroeders Grimm in de kast staan, maar pakken ho maar. Dus dit was een ultieme kans daar verandering in te brengen. Uit de bibliotheek heb ik een tweede sprookjesboek gehaald van Hans Christian Andersen. Dus ik heb nu twee mooie sprookjesboeken voor mijn kacheltje staan. Maar het is inmiddels al december en ik heb een heel mooi plan gemaakt: 
de eerste helft van december lees ik 15 sprookjes van de gebroeders Grimm en de tweede helft van december ga ik voor Andersen en ja, ook 15 sprookjes. Hieronder zal ik alvast verklappen welke sprookjes het worden. Ik heb ze gewoon willekeurig gekozen.

Grimm

Van het muisje, het vogeltje en de braadworst

Met z’n zessen de hele wereld door

De oude grootvader en zijn kleinkind

Het zingende springende leeuwerikje

Het levenswater

De arme molenaarsknecht en het katje

Het schrandere kleermakertje

De ijzeren kachel

Het ezeltje

De mus en zijn vier kinderen

Magere Lies

De boodschappers van de dood

De geschenken van het kleine volkje

De arme jongen in het graf

De haas en de egel

 

Andersen

De stoute jongen

De stopnaald

De waterdruppel

De mooiste roos van de wereld

De dennenboom

De laatste droom van de oude eik

Het bronzen varken

De theepot

‘Dansen, dansen, popje klein!’

Tante Kiespijn

De sneeuwpop

Pieter, Peter en Piet

Het jodinnetje

Het kaboutertje en de juffrouw

De appel

 

Ik zal elke keer een paar sprookjes lezen en dan een blogpost plaatsen.  Dan zal ik wat over de sprookjes vertellen en zeggen wat ik ervan vond.

Reacties op: December sprookjesmaand (ik lees mee met Mathilde)