Anne West Auteur

Blogpost: Anne West

Deel 2 is bijna klaar!

De afgelopen week kwam het manuscript van het tweede deel van mijn trilogie over 'De Stadstuin' bij mij terug voor nog een controle en het toevoegen van de laatste wijzigingen. Hierna komt de drukproef. Ook dan kun je nog eventuele foutjes eruit vissen, maar in die fase kun je geen grote veranderingen meer doorvoeren.

Dus nu ben ik bladzijde voor bladzijde aan het uitkammen om te zien of alles klopt met deel 1 en ook met deel 3, dat bijna klaar is. Als auteur moet ik nu de verhaallijnen weer langzaam naar elkaar toe brengen. Spannend, want er zijn al vele maanden verstreken sinds ik voor het laatst deel 2 heb doorgenomen. Om het over het al verschenen deel 1, over zus Maud, maar niet te hebben.

Er zitten voor- en nadelen aan het even niet werken aan een manuscript. Vergeten hoe het ook alweer precies zat is dus een nadeel, maar een groot voordeel is dat ik nu een stuk objectiever naar de tekst kan kijken. En dat is wel belangrijk voor die laatste inhoudelijke controle. Komt mijn tekst wel over zoals ik oorspronkelijk bedoelde? Zijn de zussen Maud, Britt en Yara geworden zoals ik voor ogen had? Hebben de dialogen pit?Ik heb nog een week de tijd om dat allemaal uit te vinden. Dan gaat het boek naar de drukker. Hier alvast de cover van deel 2 over Britt.

86f1f925c15f341e1c67d417e4187920.jpg

Lees verder op mijn site

Reacties op: Deel 2 is bijna klaar!

Gesponsorde boeken