Erik Le Romancier Auteur

Blogpost: Erik Le Romancier

Denk en praat mee over de tekst op de achterflap van ‘Asverze’, de fantasy-sensatie van Erik Le Romancier!

Het gaat voorspoedig met mijn nieuwe boek. Het manuscript is beoordeeld door mijn proeflezers, de eindredactie heeft plaatsgevonden en de titel is eindelijk bepaald: het is ‘Asverze’ geworden. Een bijzondere titel voor een bijzondere fantasyroman, als je het mij vraagt. Al met al is het meeste werk achter de rug. Tijd voor de zeker niet minder belangrijke laatste loodjes. Met vandaag: de concepttekst voor de achterflap van ‘Asverze’. Ik heb gekozen voor een heel korte samenvatting van het verhaal, gevolgd door een alinea uit het boek, een citaat van een proeflezer en de onvermijdelijke info over mij als schrijver.Benieuwd wat jullie er van vinden. Feedback is natuurlijk altijd welkom!

***
Asverze is anders dan de meeste meisjes en vrouwen. In Maanwelle, het geïsoleerde stadje waarin ze opgroeit, is dat een groot probleem. Wanneer door de mysterieuze Hypernacht allerlei duistere geheimen en verwrongen verlangens boven komen, wordt de situatie voor haar steeds gevaarlijker. Als ze vanwege haar uiterlijk en gedrag wordt verdacht van het zijn van een on-vrouw – de ultieme, goddeloze gruwel – moet Asverze opeens zelfs vrezen voor haar leven.  Kan Asverze overleven in een steeds vijandigere wereld? Kan ze ondanks alles trouw blijven aan zichzelf? Of verliest ze het gevecht en gaat ze ten onder in een maalstroom van haat, leugens en manipulatie?  

‘Weet je wat dat is, een on-vrouw?'
’Nee.' Ze had het woord wel eens horen vallen, maar ze had geen flauw idee. 'Een wat jongensachtig meisje?' gokte ze.
'Ha, was het maar zo onschuldig! Een on-vrouw wil dezelfde rechten en positie als een man. Om dit te bereiken, is ze bereid elk goddelijk gebod, elke wet of regel, elke voorouderlijke gewoonte met de voeten te treden. Geen leugen is haar te laag, geen misdaad te min. Dit alles maakt een on-vrouw niet alleen een groot gevaar voor onze eeuwenoude maatschappelijke orde, het maakt haar bovenal een ketter, een heiligschenner, een godenlasteraar. Elke on-vrouw is een smerige, zieke, misselijk makende zondares en verdient daarom de dood. Ben jij een on-vrouw, mijn beste Asverze?’ vroeg hij met een zalvende, bijna hypnotiserende stem.
 

Asverze’ is het verhaal van een moedige, jonge vrouw die strijdt voor haar vrijheid en vecht voor het recht zichzelf te mogen zijn en haar eigen keuzes te mogen maken. 

Citaat van een proeflezer: “Ik heb gesmuld van je boek en dacht iedere ochtend: “Vanavond mag ik weer (verder) lezen)!” 

Over de schrijver:
Erik Le Romancier (1972) debuteerde in 2015 met de verhalenbundel ‘Stilte Graag!’. In 2017 verscheen van zijn hand de roman ‘Liefde, Lust en Andere Ongemakken’. ‘Asverze’ (2019) is het eerste boek in een meeslepende fantasycyclus vol avontuur, drama’s, geheimen en verrassende intriges.

Reacties op: Denk en praat mee over de tekst op de achterflap van ‘Asverze’, de fantasy-sensatie van Erik Le Romancier!

Gesponsorde boeken