Janneke Bouwman Hebban Recensent

Blogpost: Janneke Bouwman

Dick Francis revisited

Ik ben al zo'n 40 jaar groot fan van de boeken van Dick Francis. Zijn boeken hebben over het algemeen allemaal een mooi verhaal, een goed uitgewerkte plot en prettige, interessante personages. Constante factor zijn: paarden, paarden en nog eens paarden. Voor de rest heeft hij kans gezien allerlei invalshoeken rondom het fenomeen paarden te belichten en er een spannend verhaal omheen te verzinnen.

Ik heb ruim 30 boeken van hem in de boekenkast staan, in veel jaren bij elkaar gespaard. Nu wordt het tijd om de boeken te laten gaan, zodat ze via bookcrossing nieuwe lezers kunnen vinden en er zo ruimte komt in de boekenkasten. Ik ga ze wel eerst allemaal herlezen, een 'trip down memory lane'; de boeken zijn al zo lang bij me dat ze goede vrienden zijn geworden. En toch; tijd om afscheid te nemen. 
Ik ga ze lezen in volgorde van oorspronkelijke uitgave. Ik zal er denk ik wel een tijdje over doen, maar dat geeft niet. 
Ik bijt de spits af met: Spitsroeden. Oorspronkelijk uitgegeven in 1965, mijn boek komt uit 2000. Ik wens mezelf veel leesplezier!

Een overzicht van de boeken die ik hiervoor lees, zal ik in een aparte topic bijhouden. 

Reacties op: Dick Francis revisited

Gesponsorde boeken