Dit heb ik gelezen in: januari 2019

01-02-2019 6 reacties
Zo. De kop is eraf! De eerste maand van 2019 zit er weer op.
Een maand waarin ik vier boeken heb uitgelezen. In deze blog bespreek ik welke boeken ik deze maand heb gelezen, wat ik van deze boeken vond en wat er op de planning staat voor de volgende maand: februari.


Wat heb ik gelezen in januari?
Zoals gezegd heb ik in januari vier boeken gelezen. Ook kun je zien hoeveel sterren ik het desbetreffende boek gegeven heb. Ik zal kort vertellen wat ik van het boek vond. Wil je meer weten? Dan verwijs ik je graag door naar mijn boekrecensies, waar ik uitgebreid heb geschreven en mijn mening heb gegeven over de gelezen boeken.   

Alice in Zombieland - Gena Showalter (Young Adult) *****
Wauw! Wat een gaaf boek! Alicie in Zombieland is het enige boek dat deze maand vijf sterren verdiend heeft. Ik heb ontzettend genoten van dit boek en ik had het daarom ook zo uit. Dat is nog eens knallend het nieuwe jaar in gaan!  

De Overlevenden - Alexandra Bracken (Young Adult) ****
Ik moest even in het verhaal komen, maar toen ik er eenmaal in zat, kon ik het niet meer wegleggen. Het werd met de bladzijde beter. Alexandra Bracken heeft een mooie, goed uitgewerkte dystopsiche wereld weten te maken. Een welverdiende vier sterren.  

De IJzerkoning - Julie Kagawa (Young Adult) ****
Ook vier sterren voor De IJzerkoning. Een vermakelijk boek dat helaas af en toe wat langdradig is. Ik heb mij al met al prima vermaakt in de fantasierijke wereld die Julie Kagawa heeft gecreerd.   

Everless, het meisje en de alchemist - Sara Holland (Young Adult) ****
Mooi en verrassend boek. Met een einde dat je écht niet ziet aankomen. Ik hoor veel lovende woorden over het vervolg Evermore, dus die ging linea recta naar mijn wil-ik-lezen-plank. Vier sterren voor Everless. Al moet ik zeggen dat hij dicht tegen die befaamde vijf sterren aanzit...


Wat staat er op het programma voor februari?
Ik denk dat ik qua boeken februari al helemaal vol gepland heb.
De volgende boeken wil ik graag uitlezen in februari:

Hof van Doorns en Rozen - Sarah J. Maas (Young Adult) --> Uitlezen
Eind januari ben ik in dit boek begonnen. Deze ga ik in februari dus uitlezen. Ik moet opschieten, want er komt iets heel leuks aan (zie hieronder).

De meisjesmagneet - Jackie van Laren (Romantiek) --> Hebban Leesclub
Vandaag de blijde mail gekregen dat ik mag deelnemen aan mijn eerste leesclub op Hebban! Hierin gaan wij het boek De meisjesmagneet van Jackie van Laren lezen. Ik ben nu in afwachting van dit boek, en zodra ik deze ontvangen heb, ga ik hier direct in beginnen. Zin in!  
 
Eragon - Christopher Paolini (Sciencefiction & Fantasy) --> Klassieker meeleesclub februari bij de Scifi & Fantasy club
En jawel: nog een leesclub! Ik krijg het nog druk. Deze keer een meeleesclub bij de Scifi & Fantasy club. Eragon ligt voor mij klaar bij de bieb, dus hier ga ik ook zo snel mogelijk in beginnen. Weer een leuke (nieuwe!) leeservaring. Ook hier kijk ik erg naar uit.   

De laatste getuige - Frank Krake (Geschiedenis & Politiek) --> Reading Challenge voor februari: Lees een populair leesclubboek  
In het kader van de 12 challenges binnen de Hebban Reading Challenge wil ik deze maand het populaire leesclubboek De laatste getuige lezen. Zodat ik de uitdaging van februari ook af kan vinken. Want ik wil dit jaar 12 vinkjes verzamelen! :)

Vuur en As, De heerschappij van de maskers - Sabaa Tahir (Young Adult) 
Dit boek heb ik recent geleend bij de bibliotheek. Binnen 6 weken moet het boek weer terug, dus dit deel van de Vuur en As-serie wil ik in februari graag gelezen hebben.


Wat een uitdaging! Ik hoop dat ik deze vijf boeken binnen februari uit krijg. Maar ik denk zelf van wel! We zullen het begin maart weten....Wat denk jij?

Heb jij veel boeken gelezen in januari? En weet jij al hoe jouw lees-februari eruit gaat zien? Of laat je je in de loop van de maand verrassen?
Reacties op: Dit heb ik gelezen in: januari 2019

Gesponsorde boeken